Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94.Yılı Kutlu Olsun

Zafer Bayramı 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zaferi kutlamak üzere yasayla kabul edilmiş olan resmi bir bayramdır. Başkumandanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı, 30 Ağustos 1922 tarihini yad etmek için her yıl 30 Ağustosta kutlanan Zafer Bayramı, Türkiye’de, Kıbrıs’ta ve dış temsilciliklerinde büyük merasimlerle kutlanır. Zaferin önem ve anlamını belirten konuşmalar yapılır. Resmi ve özel müesseselerin katıldığı merasimde resmi geçit yapılır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askeri birlikler de bayrama katılıp, merasime ayrı bir önem katar. Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar semalarımızda gösteri mahiyetinde uçuşlar yapar. Cadde ve sokaklara taklar kurulup, fener alayları düzenlenir.

Darbe girişimi sonrasında sivilleşme Zafer Bayramı’na da yansıdı. Bu yıl Zafer Bayramı sade bir törenle kutlanacak. Tank, top, zırhlılar ve jetler ilk kez törenlerde olmayacak.

Siyasi liderlerin 30 Ağustos mesajları:

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN:
Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz sürecektir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ‘Büyük Taarruz’ ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir.”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:
“Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum.”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
“Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal’in çizdiği bu hedef doğrultusunda ve ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veriyor. Bu nedenledir ki demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir. 15 Temmuz gecesinde de açıkça görüldüğü gibi, TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında bir duvardır. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak; laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekeleri bu duvara çarpıp, yenilmeye mahkumdur.”

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı için “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluş ve bağımsızlığımızın mimarı aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Biz de Kamupersoneli.net Olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ü ve Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.


Kamupersoneli.net