Gündem

4 Bin Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısından Ülkelerine Geçti

  Ramazan Bayramı dolayısıyla çıkışlara açılan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 4 bin Suriyeli, ülkelerine geçti. Hatay’a sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirmek için Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmaya başladı.


Çoğunluğu yaşlı ve çocuk olan Suriyeli aileler, bayramı savaş nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları ülkelerinde ve geride bıraktığı akrabalarıyla geçirmek için sabah erken saatlerde sınır kapısının önüne geldi.

Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı sınır kapısında, sığınmacılar, görevlilere gösterdikleri “yabancı tanıtım kartı” ile Suriye’ye geçiş yapıyor.

Bayramlaşma dolayısıyla bugün çıkışlara açılan kapının bayramın birinci günü mesai saati bitimine kadar açık kalacağı, dönüşlerin ise 8 Temmuz Cuma günü yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan, kapının açılmasının ardından 4 bin civarında Suriyelinin çıkış yaptığı bildirildi.

Ülkesine gitmek için ailesiyle Cilvegözü Sınır Kapısına gelen Züveir Salim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib’te yaşayan anne ve babasını ziyaret edip bayramlaşacaklarını söyledi.

Ülkesinde kalan ailesini çok özlediğini belirten Salim, bayram sonrası geri döneceklerini dile getirdi. 

Abdurrahman Taha ise ülkesinde gün geçtikçe savaşın şiddetinin arttığını, akrabalarını ziyaret edip bayramı birlikte geçirmek için Suriye’ye gittiklerini aktardı.

AA | Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Suriye'de savaş yokmuydu. Nasıl gidiyorlar. Demek ki gidebiliyorlar Ülkemizde ne işleri var.

  2. Sen savaş nedir bilirmisin elektiriksis ve susuz kaldınmı bombalardan açlıktan aglayan çocukların sesini hiç duydunmu?ben turk vatandaşıyım suriyedeyim ama beni kimse kovmuyor Allahtan korkun yeter artık umarım anlamışsındįr niye suriyeliler orda