Gündem

4 İl'de Gerçekleştirilen Operasyonlarda 6 Kamu Personeli Tutuklandı

Malatya merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 21 kamu personelinden 6’sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya merkezli Denizli, Ankara ve Kayseri’de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından, adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 15’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24 Ekim’de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya merkezli Denizli, Ankara ve Kayseri’deki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, hakkında yakalama kararı verilen ve Maliye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve sağlık kurumlarında çalıştığı öğrenilen 25 kamu görevlisinden 16’sı ilk etapta, 5 kişi de daha sonra gözaltına almıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüphelinin ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi.

Kamupersoneli.net / AA