Gündem

408 Bin Memur Emeklisine Hükümetten Müjde!

408 bin memur emeklisine ikramiye farkı devam ediyor.30 yılın üzerinde hizmet olup ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlar, başvurularını yaparak, 30 yılın üzerindeki her tam hizmet yılı için ek ödeme alıyor.

Başvuru Tarihini Kaçırmayın !

Memur emeklisinin 27 Ocak 2018’e kadar mutlaka başvurusunu yapması gerekiyor. 30 yılın üzerinde hizmeti olup, 7 ocak 2015’ten önce emekli olan her 30 yıl üzerindeki tam hizmet yılı için ek ödeme alıyor. Bu kapsamdaki memur emeklisi eğer vefat etmişse, hak sahipleri yani dul ve yetim maaşı alanlar aynı şekilde başvurarak ikramiyeyi alabiliyor.

Ek ikramiye ödemeleri, başvuru tarihinden itibaren 3 ay içerisinde yapılıyor. Başvuruları Sosyal Güvenlik Kurumu alıyor. Ancak her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarı 50 liranın, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 liranın altında olamıyor. Yıllık ödenecek en yüksek ikramiye tutarı da 3 bin 407 lira 42 kuruş. Düzenlemeye göre; ilk etapta, ikramiyelerin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı ödeniyor. Varsa kalan kısmı, ilk ödeme tarihinden itibaren kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde verilecek. İkramiye imkanını kaybetmemek için başvurularını süresinde yapmaları gerekiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA