Gündem

455 Aile Evlerini Terk Etmek Zorunda Kaldı

  Irak’ta ordu güçleri ile DAEŞ militanları arasında Salahaddin ilinin kuzeyinde devam eden çatışmalar nedeniyle iki gün içinde 455 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.


Göç ve Göçmenler Bakanlığı yetkilisi Muhanned Salih Abdurrahim yaptığı basın açıklamasında, Salahaddin’e bağlı Şirkat ve Beyci ilçelerinden gelen 455 aileyi karşıladıklarını söyledi.

Operasyonların yürütüldüğü alanlardaki vatandaşları tahliye ettiklerini ve DAEŞ’ten kurtarılan bölgelere yerleştirdiklerini belirten Abdurrahim, evlerine dönene kadar da göçmenlere insani yardım sunacaklarını ifade etti.

Salahaddin Valisi Ahmed el-Ceburi de yaptığı yazılı açıklamada, “350 binin üzerinde vatandaş hala Şerkat ilçesinin merkezinde mahsur durumda. İlçeyi DAEŞ’ten geri alma operasyonu sürüyor. Oradaki aileleri kurtarmak ve onlara yardım eli uzatmak için ciddi çaba gerekiyor.” dedi.

Göç eden ailelere yardım için de acil bir plan ortaya konulması gerektiğini ancak Salahaddin ilinin imkanlarının sınırlı olduğunu kaydeden Ceburi, DAEŞ’in mağlup edildiğini, militanlarının çoğunun Musul tarafına kaçtığını belirtti.

Irak ordu güçleri, 10 gün önce Musul’un DAEŞ’ten kurtarılması planı kapsamında Salahaddin ilinin kuzeyindeki bölgelere operasyon başlatmıştı. 

AA | Kamupersoneli.net