Gündem

5 İl'de Gerçekleştirilen FETÖ Operasyonlarında 5 Kişi Tutuklandı

Kocaeli, İstanbul, Ankara, Samsun ve Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 5’i tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kocaeli merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Mevlüt T. ile esnafın da aralarında bulunduğu 13 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgusundan sonra mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklanırken, diğer 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Örgütün yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarına finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında esnaf, iş adamları ve eski Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi Başanı Mevlüt T’nin de bulunduğu 33 kişinin yakalanması için 5 ilde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan 24 kişiden 9’u emniyetten serbest bırakılmıştı.

Bu arada 2 zanlının emniyetteki işlemleri ise devam ediyor. 

Kamupersoneli.net / AA