Gündem

500 Bin Terör Mağduru Son İftarda Buluştu

Sur’da bulunan 500 bin terör mağduru vatandaşımız Ramazan ayının son günü son iftarda bir araya geldiler.  

Şanlıurfa’nın AK Parti’li Haliliye İlçe Belediyesi,  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan bin 500 kişiyi iftarda buluşturdu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı organizasyonda yardımcı olduğu Haliliye Belediyesi, terör mağduru vatandaşlara Valilik tarafından kurulan iftar çadırında ramazan ayının son gününde yemek verdi.

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Müslümanlar için kutlu bir ayın bitiminde ve Ramazan Bayramı’nın arifesinde iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eker, son iftarı Anadolu’nun en eski mabedi Ulu Cami’nin önünde hemşehrileriyle yaptıklarını vurgulayarak, “Allah bu rahmet, mağfiret ve bereket ayını hem Diyarbakırlı hemşehrilerimize, hem de bütün İslam ümmeti açısından hayırlara, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

AK Parti’nin Türkiye’nin her yerindeki kardeşlerini bir araya getirmek için iftar sofraları kurduğunu anlatan Eker, bu akşam da bir gönül köprüsü etkinliğinde Ulu Cami önünde bir araya geldiklerini kaydetti.

– “Bu şehir yıkımlara, saldırılara maruz kaldı”

Eker, Sur ilçesinin terör saldırılarından dolayı çok acılar çektiğini ve büyük yıkımlar yaşandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şehir yakın zamanlarda çok acılar yaşadı. Sur ilçemiz 8 bin yıldır medeniyetlere beşik olmuş bu şehir yıkımlara, saldırılara maruz kaldı. Hükümet olarak bu güzel şehri yeniden imar edeceğiz. Bunun planları yapılıyor. Projeler hazırlandı. Büyük bir hızla inşa ve imar faaliyetleri devam ediyor. Vatandaşlarımız ve esnafımız zarar gördü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem Başkanımız Binali Yıldırım, onların hasarlarının giderilmesi yönünde talimat verdi.” 

– “Şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz”

Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini  vurgulayan Eker, şunları söyledi:

“Şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Çünkü terör ve şiddet insanlığın düşmanıdır. Biz onalara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bölgede ve Türkiye’nin her tarafında yaşayan Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Roman kim varsa hepsi bizim başımınız tacıdır ve hepsi bizim kardeşimizdir. Onlarla birlikte bu güzel ülkeyi, bu cennet ülkeyi tekrar medeniyetler kuran topraklara dönüştüreceğiz.”

İslam aleminin terör ve onun korkunç acılarıyla boğuşup, yaralarını sarmaya çalıştığına işaret eden Eker, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Müslüman ismiyle kendisini isimlendirenler, bu şiddeti Müslümanlara uyguluyor. Bu çok acı bir şey. Bunu gidermekte yine bize düşüyor. Tıpkı bazı terör örgütlerinin kendilerini Kürt kardeşlerimizle özdeşleştirip kendilerini haksız bir şeklide Kürtlerin temsilcisi yaptığı gibi. İslam adına, Müslümanların kanını döken DAİŞ gibi onlarda Müslümanlara daha fazla zara veriyor. PKK’nın Kürtlere daha fazla zarar verdiği gibi.”

– “Çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok”

Terör ve şiddet kimden ve nereden gelirse buna karşı olduklarını aktaran Eker, “Sorunlarımız barış içinde, huzur içinde gönül gönüle, el ele vererek çözebiliriz. Çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok. Demokratikleşme ve sivilleşme ile her türlü sorunu çözeriz. Kürt, Türk, Alevi, Sunni, Boşnak’ı ile hepimiz birlikteyiz ama ortadan terör ve şiddet kalkmalı ve Müslüman kanı dökülmemelidir. Bu ramazan ayında bunu yapanların ıslahı mümkünse Allah ıslah etsin. Islahları mümkün değilse Allah, Kahhar sıfatıyla onları kahreylesin.”

– “Hazreti İbrahim’in sofrasını buraya getirdik”

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Sur’daki kardeşleri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Şanlıurfa olarak herkesin bugün Sur’da bulunduğunu kaydetti.

Demirkol, “Hazreti İbrahim şehrinden sahabeler diyarı Diyarbakır’a selamlar getirdik. Hazreti İbrahim’in sofrasını buraya getirdik. Bizim burada bulunmamızın sebebi kardeşliğimizin pekişmesi dostluk, uhuvvet ve ayrıca bölgemizde olması gereken sulhun ve sükunun bölgemize hakim olması için bugün bu noktadayız. Soframızı paylaşıyoruz. Özümüz, sözümüz, duamız, gayemiz ve soframız bir diyoruz.” dedi.

AK Parti heyeti daha sonra vatandaşlarla Ulu Cami’de akşam namazı kıldı.

Programa, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, partinin Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kamupersoneli.net / AA