Gündem

6 İlde Silah Kaçakçılığı Operasyonları

  İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen organize silah kaçakçılığına yönelik operasyonlarda yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen 87 kişiden 31’i tutuklandı.


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekiplerince, gözaltına alındıktan sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edilen 87 şüpheliden 65’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi, 22’si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 31’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 34’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı şebekeye yönelik Ekim 2015’ten itibaren 6 ilde yapılan ara operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişiden 12’sinin tutuklanmıştı.

– Operasyonlar

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir çetenin Güneydoğu ve Karadeniz illerinden kaçak yollarla getirdiği silahları piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiğinin belirlenmesi üzerine 28 Haziran’da İstanbul, Şırnak, Edirne, Muş, Mardin ve Trabzon’daki 143 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 54 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 72 tabanca, 16 pompalı tüfek, 2 bin 149 mermi, 1 gece görüş dürbünü ve çok sayıda yedek şarjörle silah parçaları ele geçirilmişti.

Söz konusu kentlerde 29 Haziran’da 90 adrese ikinci bir operasyon düzenleyen polisin 33 şüpheliyi daha gözaltına aldığı, adreslerde yaptığı aramalarda ise 75 tabanca, 14 pompalı tüfek ve bin 793 mermi bulduğu bildirilmişti. 

AA | Kamupersoneli.net