Gündem

670 Sayılı ve 671 Sayılı KHK Yayımlandı

 Resmi Gazete’nin 17 Ağustos 2016 tarihli sayısında OHAL sonrası çıkarılan 670 ve 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen memurların memuriyetten çıkarılmalarına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı’nın da yer aldığı 670 Sayılı KHK ile birlikte söz konusu eski memurların listesi yayımlandı. 

KPSS 2010 KARARI
 

Resmi Gazete’de yayımlanan 670 sayılı KHK’da, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin, “10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan KPSS’de genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak, bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde yada sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.” ifadesi yer aldı.

KAMUDAN ATILAN PERSONELLER

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 670 sayılı kanun hükmünde kararnameyle, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan 196 personel kamu görevinden, 112 personel Türk Silahlı Kuvvetleri’nden, 24 personel Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatından, 2 bin 360 personel de Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından çıkarıldı, bu kişilerin memuriyetleri sona erdi.

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için 4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi.

PİLOT ALIMI

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK’da görevlendirilebilecek.

ÖZEL HAREKAT ALIMI İÇİN LİSANS ŞARTI KALDIRILDI

VEEEEE! Kamupersoneli.net! ziyaretçilerinin sesi oldu! Hükümet bu konuya kayıtsız kalmadı! Lise mezunu vatansever Türk evlatlarının özel harekat polisi olmaları konusundaki engel kalktı. Bundan sonrali alımlara Lise , Önlisans ve Lisans mezunları başvurabilecek.

671 Sayılı KHK ile birlikte Kamupersoneli.net’in uzun zamandır gündeme getirdiği lise mezunu polis alımı için adaylar müjde bekliyor haberleri yerine ulaşmış oldu. 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 671 Sayılı KHK’de Lise mezunu polis adaylarını yakından ilgilendiren bir madde yayımlandı Lisans mezunu şartı kalktı işte o madde ; 
 

“Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuzaltı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”