Gündem

80 Bin Emekliye 10 Bin TL Ödeme Yapılacak !

 Ak Parti hükümeti 30 yıldan fazla çalışan 80 bin emeklinin ikramiye farkını ödemek için harekete geçti. Konunun hızlı bir şekilde tamamlanması için Torba Yasa Tasarısına eklendi. Düzenlemenin 2017 bütçe görüşmelerinden hemen sonra TBMM Genel Kurul gündemine getirilip 2017 yılından önce çıkarılması bekleniyor. 

Konu İle İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı 

Anayasa Mahkemesi 30 yıldan fazla çalışanlara 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödeme düzenlemesini iptal etmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi 30 yıl sınırını 7 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırdığı için bu tarihten önce emekli olanlara çalıştıkları yıl kadar ek ikramiye ödemesi gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi kararı üzerine hükümet bir çalışma yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdi. Sabah’ın haberine göre düzenlemede 30 yılın üstünde hizmeti bulunan emeklilerin bir yıl içerisinde başvuru yapmaları halinde gerekli ödemelerin yapılması öngörüldü. 

Ödenecek Tutar Çalışılan Yıla ve Alınan Maaşa Göre Hesaplanacak 

Yapılan hesaplamalara göre 80 bin civarında ki emekliler bu düzenlemeden yararlanarak çalıştıkları yıllara göre ek ikramiye alacaklar. Bu düzenlemenin devlete maliyeti ise 3 Milyar TL civarında olacak. İkramiye alınan ücrete ve çalışılan yıla göre verilecek. 40 yıl ile 46 yıl arasında çalışanların 10 bin TL civarında bir para alabileceği belirtiliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARAA