Gündem

ABD Başkanı Trump Darbeye Karşı Türk Halkının Yanında

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Walid Phares FETÖ’nün de PKK ve El Kaide gibi bir örgüt olduğuna işaret etti. Konu ile ilgili olarak Trump’ın siyaset ve dış politika danışmanı Walid Phares ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı’nın sorurlarını yanıtladı.

Sabah’tan Şebnem Bursalı’nın haberine göre Phares ABD Başkanı’nın 15 Temmuz’da Türk halkının darbeye karşı direnişine hayran kaldığını belirterek, “Trump o gece Türk halkının darbeye karşı mücadelesinden çok etkilendi. Darbeye karşı olan insanları destekledi ve onlarla birlikte olduğunu açıkladı” dedi. Phares, SABAH’a şunları söyledi:

Trump’ın en yakın çalışma arkadaşlarından birisiniz. ABD hükümeti FETÖ konusuna nasıl bakıyor?

Seçim sürecinde siyasi danışman olarak Başkan Trump ile çalıştım. Şimdi hem özel sektörde çalışıyorum hem Trump’a danışmanlık yapmaya devam ediyorum. 3 örnek vermek isterim. İngiltere IRA için, Türkiye PKK için, İsrail de Hamas için bu başvurularda bulundu. Ve bu örgütlerin terörist örgüt oldukları ABD yönetimi tarafından kabul edildi. Ama uzun bir süre aldı bu süreçler. FETÖ ile ilgili süreç ise daha geçen yıl başladı. Henüz az bir zaman oldu. Obama’nın son dönemine denk geldi ve bir seçim dönemi yaşandı. O nedenle bizim henüz bunu tam olarak inceleme sürecimiz tamamlanmadı.

Kamupersoneli.net – ANKARA