Gündem

ABD’de Ohio Devlet Üniversitesi'nde şok eden silahlı saldırı

ABD’nin Columbus kentinde bulunan Ohio Devlet Üniversitesinde, sabah saatlerinde yangın alarmı verilmesinden sonra öğrencilerin üzerine ateş açıldığı kaydedildi.

Fen ve mühendislik malzemelerinin bulunduğu Watts Hall kısmında silah seslerinin duyulması üzerine okul yönetimi kampüste bulunanlara kendilerine sığınacakları yer bulmaları yönünde sesli anons yayınladı.

ÖĞRENCİLERE SOSYAL MEDYADAN UYARI

Üniversite, sosyal medya üzerinden de öğrenci ve yöneticilere uyarıda bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden kampüste eli silahlı bir şahsın bulunduğunu bildiren üniversite, “kaç, saklan ve karşı koy” şeklinde paylaşımda bulundu.

Bir sonraki paylaşımda ise kampüstekilerin, polisin direktiflerine uymaları çağrısı yapıldı.

Olay yerinde bulunan Columbus itfaiye birimi yetkilileri, saldırıda en az 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralananlardan 2’sinin hayati riskinin bulunmadığı belirtilirken diğer 6ı kişiye dair henüz bilgi verilmedi.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken, yerel medya saldırganın kampüste etkisiz hale getirildiği haberlerini veriyor.

Columbus kampüsünde sadece 60 bin öğrencisi bulunan Ohio Devlet Üniversitesi, ABD’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor.

Kamupersoneli.net | AA