Gündem

Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Mezunları Kadro İmkanı İstiyorlar

Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kadrolarda, yapılan atamalarda kendine şans bulamamış adaylar, yeterli sayıda kadro imkanının yaratılmasını talep ediyorlar. Oldukça düşük sayılarda yapılan bu atamalarda, bir de kadronun az olması problemin bir türlü çözülemeyişine neden oluyor.

Acil sağlık hizmetlerinde, hastanelerde ve hemen hemen bir çok acil problemin çözülmesinde önemli görev alan Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) zaten yıpranma payı oldukça yüksek olan bir sağlık kolunda görev alıyorlar. Yılın hemen hemen her günü hareketli, kendi can sağlığı ve vatandaşların sağlığından sorumlu olan bu insanlar; daha göreve başlamadan yıpranmış durumdalar. Yapılamayan atamalar nedeniyle bazıları işsizlikle, bazıları da hiç eğitim almadıkları, uzman olmadıkları meslek gruplarında görev almaya devam ediyorlar.

Sitemize gönderdikleri mesajlarla, yorumlarla ATT mezunlarına da bir şans verilmesi gerektiğini, seslerini duyurmamızı beklediklerini iletiyorlar. Bizlerde onların sesi olarak; ATT mezunlarına yönelik memnun edici düzeyde bir kadronun gelmesini umut ediyoruz. Özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, ATT mezunlarına yönelik kadronun yaratılması hem hastanelerdeki ve acil hizmetlerdeki yükü azaltacak; hem de vatandaşlara hizmeti daha hızlı bir hale getirecektir.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. sadece Sağlıkçı ve Öğretmenler yok bu memlekette kamuda çalışan. TAM 3 YILDIR KADRO BEKLEYEN 4B/657 Lİ SÖZLEŞMELİLER DE KADRO İSTİYOR EVLADIMDAN AYRI EKMEK DERDİNE DÜŞTÜK BİZLERİDE GÖRÜN ARTIK YETER