Gündem

Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) ve Diğer Sağlık Personelleri Alımı 2017 Yılında Ne Kadar Yapılacak?

Bilindiği üzere, bakanlar tarafından yapılan neredeyse tüm açıklamalarda 60 bin personel alımının 2017 yılı içerisinde planlandığı aktarıldı. Bu açıklamalar kapsamında sadakata, liyakata önem verildiği ifade edildi. Memur alımları konusunda cimri davranılacağı, eskisine nazaran daha az personel alımı yapılarak norm kadro seviyelerine ulaşılmaya çalışılacağı ifade edildi.

60 bin personel alımı yapılacak ancak; sağlık çalışanları bu alımların ne kadarında yer alacak?

Hükümetin cimri politikayla izleyeceği memur alım süreci, FETÖ ile mücadele ve sızıntılara karşı tedbir maksatlı atılan önemli adımlardan bir tanesi. Buradan hareketle yapılacak memur alımlarında, zorunlu alımlara öncelik tanınacak. Savunma, eğitim, sağlık gibi noktalar zorunlu personel alımlarının gerçekleştirileceği alanlardır. Dolayısıyla diğer alanlara oranla, alımların yapılması yüksek ihtimaller arasındadır.

Yapılacak alımlarda savunma koluna ve eğitim sektörüne gerçekleşecek hamlelerle beraber sağlık sektörü çalışanlarına da alımlar gerçekleşecek. Bu alımlarda; doktor, hemşire gibi doğrudan meslek grubunu ifade eden istihdamları görmek mümkün olacak. 

ATT ve diğer sağlık personellerine yönelik alımlar ne kadar olacak?

2017 alımlarında kamupersoneli.net olarak ATT ve diğer sağlık personellerine yönelik istihdamların; geçen seneye göre biraz daha az gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. FETÖ ile mücadele kapsamında, sadakat ve liyakata dayalı yapılacak bu alımlarda, ATT ve diğer sağlık personellerinin alımına yönelik bir kısıtlama da söz konusu olabilir. Sağlık Bakanlığı’ nın 2017 yılı kapsamındaki atamalarında 3-5 bin arasında personel alımı yapacağını varsayacak olursak; bu alımlardan yaklaşık olarak 500-600 personel alımının bahsi geçen meslek gruplarına yönelik yapılacağını düşünmekteyiz. Ancak umarız ki yapılacak olan bu alımlar, Sağlık Bakanlığından beklentisi olanlara yeterli olur. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu alim 2017 mi 2017 18 mi ve 500 600 att mi bahsi gecen branslar kismini algilayamadim.(Tahmini oldugunu biliyorum bu rakamlarin)

  2. ya arkadaş nedir bu boşta 10 000 den fazla att var ama sadece 500 bilemedin 600 şakamı bu? Yok yani şakaysa ömrümde gördüğüm en acımasız şaka

  3. Yeterrrrrrrrrrþrrrrrrrtrrrrr ozellerden bunaldim bizde İnsanız 10 senedir eşşek gibi calisiyorummmmmm

  4. O kadar emek verip okuyoruz atamayacaksaniz niye okuduk biz ? Biz bu devletin vatandasi degil miyiz ambulanslarda ATTden cok ilk yardim sertifikasi olan ebeler ve hemsireler calisiyor lutfen herkes kendi işini yapsin nedir bu adaletsizlik?

  5. Lütfen arayın artık bizi ya kazanılmış hakkımızı yemeyin herkesin üniversite şansı olmuyor bizide atayın artık

  6. devletimiz bumesajları görürde bizide alırlar artık inşAllah 3 yıldır atama bekliyorum paremedik çok çok fazla att 3 5 kişi yazık emeklerimiz boşamıydı yani duyarlı olurlar inşAllah atanırız

  7. Arkadaşlar ben de son sınıf attyim puanım 81.94 ama yüzde seksen atanamayacagim çünkü branş sıralaması 2284 yani iki yılda bu kadar att alınmaz yani .Attyim bitirmeye çalışıyorlar sanırım herkes paramedik olacak öyle görünüyor

  8. Abuzer kardesim senin 67 ile atanman rüya bu ne özgüven

  9. Kpss den 80 aldım. Atama çok az bu puanlarla hiçbir yer gelmez. Sağlık meslek lisesine gittiğimde çok pişman oldum. Sayısal ders görmediğimiz için de üniversiteyi tutturamiyoruz.

  10. att sayisi artsin artik yada ozel hastanelerde attlerin de acil servis disinda calisma hakki verilsin sadece acil servis deniliyor ve hep atıl durumda kaliyoruz biktik bu ne Allah askına sayin bakanim gorun bizleri de vicdana gelin ne olur okuduguma da mezun olduguma da yetti artik umut da yok heyecan da bitti hic mi plan yapilmaz arkadas atama yoksa kapatin bolumu yazik gunah bu kadar insan bosta ekmek parasi bekleyen bunca insana

  11. napalım bizde atanamayan öğretmenler gibi intihar mı edelim .!!!!!

  12. keske üniversite okuma gibi bi sansım olsa ama herkes dogustan sanslı olamıyor maalesef insAllah iyi bir atama olur hepimiz hakkında hayırlısı olsun

  13. kpss den 83.5 aldım att yim bu yıl içerisinde atanır mıyım acaba?????

  14. Manisa/Turgutlu Selman Işılak sağlık meslek lisesinden mezun oldu 3 hafta önce, 80 aldım att mesleğini çok seviyorum canıgönülden bu mesleği yapmak istiyorum ama bu puan şu şartlarda atanması çok zor,sınavsız geçiş hakkım da kalktığı için paramediğe geçiş yapamıyoruz,zor durumdayız,kadro açılmasını istiyoruz Sayın Bakanım,taşeron yerini att ya da paramedik istiyoruz,lütfen sesimizi duyun Sayın Bakanım, size güveniyoruz efendim.

  15. Bu ne ya gerçekten artık piskolojim bozuldu o kadar bu mesleği benimse çalış kazanmak için de ayrı emek harca tam bitti derken tekrar başa sarmak var mı böyle bir şey ?Yüksek puan alman bile artık bir çözüm değil。Niye sevdiğimiz bu mesleğimizi yapmamamıza engel konuluyor sürekli lütfen birileri artık duysun sesimizi .

  16. 2017 att teknisyen alinlari tekrar nezamn olckk ve bu alimlarda kac kisi alnck

  17. toplam alınan att 90 + 60 88 puan aldım sanırım 91 puanlarda alım olacağını ve atanacağımı sanmıyorum att almıyorlar