Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Ne Kadar FETÖ'cü Varsa Hepsinin Vizesi Var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ABD Ankara Büyükelçiliğinin Adil Öksüze ilişkin yaptığı açıklamanın tatmin edici olmadığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının detayları ise şöyle;

“ABD BU VİZELERİ İPTAL ETMELİ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adil Öksüz’ün dışında tüm FETÖ üyelerinin ABD’de vizelerinin olduğuna dikkat çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu açıklamalarda bulundu;

“Adil Öksüz dışında ne kadar FETÖ’cü varsa, Türkiye’de elebaşı olarak bildiğimiz kişi varsa hepsi ABD’de, hepsinin vizesi var. ABD bu vizeleri iptal etmeli. Sayın Büyükelçinin yaptığı açıklamanın samimi bir işbirliğinin somut göstergesi olarak kabul edilebilmesi için bu vizelerin de iptal edilmesi lazım. Buradan çağrı yapıyorum, o zaman bu vizeleri de iptal edin, çalışma izinlerini iptal edin, geçici tutuklama talebimizi işleme koyarak tutuklayın ve Pensilvanya’da terör eylemlerine devam etmesini engelleyin, Türkiye aleyhine de çalışmasını önleyin ve onu lütfen Türkiye’ye iade edin ki bu konudaki samimi iş birliğinize inanalım. FETÖ’ye her türlü destek en üst düzeyde sunuluyor hala. Onun için burada bir samimiyet yok bir hesap var onu görüyoruz.”

SİYASİ BİR OPERASYON !

Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında Halkbank Genel Müdür Yardımcısının ABD’de tutuklanmasına ilişkin siyasi bir operasyon değerlendirmesinde bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamasında “Bu tamamıyla siyasi bir operasyondur. Rıza Sarraf’la ilgili ABD/Newyork’ta yürüyen soruşturma ve açılan dava, çok net bir şekilde söyleyeyim FETÖ ve görevden alınan savcı Bharara ortaklığında, 17 Aralık’ta Türkiye’de yapılamayan yargılamanın ABD’de yapılmasından ibarettir. Dosyanın içerisinde delil yok. Sadece iddialar var. İddialar da 17 Aralık’la ilgili olan iddiaların tekrarı. Bu iddialara dair bilgi, belge, rapor bahsediliyor, dosyada rapor varsa altında birilerinin imzası olur. İmza yok. Rapor varsa resmi bir belgedir. Altında bu belgenin resmi olduğuna dair bir takım kayıtlar olur, onlar da yok.” ifadelerine yer verdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA