Gündem

Adana'da hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri ve isimleri belli oldu

 Adana’nın Aladağ ilçesindeki ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci, 1 görevli hayatını kaybederken 22 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Faciada ölen ve yaralananların isimleri belli oldu

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ve yaralanların kimlikleri belli oldu.

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında sivillerinde bulunduğu 24 kişinin yaralandığı belirlendi. Hayatını kaybedenler ile yaralananların da kimlikleri belli oldu.

HAYATINI KAYBEDENLER

Sinanpaşa Mahallesi’ndeki 3 katlı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda akşam çıkan yangında, yurt müdürü Cumali Genç’in kızı Sare Betül Genç, görevli Fatma Canatan, öğrenciler Sema Nur Aydoğdu, Gamze Bagir, Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Cennet Karataş, Sevim Köylü, İlknur Maden ve Zeliha Avcı hayatını kaybetti.

Yaralanarak hastaneye kaldırılan 22 kişinin ismi ise şöyle:

“Görevliler Gülsüm Çelik, Sümeyye Tanrıverdi, Merve Mete, siviller Ayşe Genç, Elif Deniz, Veysel Dede, Abdi Fersak, Emin Alakaş, öğrenciler Gülcan Bagir, Nefise Sarıkaya, Hafize Sultan Deniz, Zeynep Sevde Deniz, Zeynep Sena Özkan, Yasemin Kara, Emine Pertlek, Sema Karataş, Sedat Topbaş, Şule Altun, Fatma Zehra Altun, Rabia İnce, Nurcan Yılmaz, Neslihan Aydoğdu, Fadime Yetim ve Büşra Güneş”
Yangında hayatını kaybedenlerin ilçeye bağlı Kışlak, Köprücük ve Karahan mahallelerinde oturduğu tespit edildi.

Öğrencilerden Merve Dilara Gölükçü ile Hacer Manıt’ın ise izinli oldukları öğrenildi.

BAKAN KAYA’DAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Adana’da incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Kaya yaptığı açıklamada ’11 evladımızı ve 1 eğitmenimiz vefat etti. 22 yaralımız var. Çok büyük bir acı. bakanlarımızla birlikte buradayız. Ailelerimizin acılarını paylaşmak için geldik. 32 kişilik psikodestek ekibimizle burada görevdeyiz. Tekrar milletimizin başı sağolsun. En ufak bir ihmal varsa herkes cezasını çekecek. Şu an sadece olayla ilgili bilgi aldık hastanelerde yaralılarımızı ziyaret edeceğiz’ dedi.

BAKANLAR BÖLGEDE

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Adana’ya gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 31 kişinin kaldığı bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Yaralılar tedavi altına alınırken, itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

YARALI ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralananlardan 14’ünün ismi belirlendi.

12 kişinin hayatını kaybettiği yangında çeşitli yerlerinden yaralanan 22 kişi, Adana merkez ve Kozan ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 14 öğrencinin ismi şöyle:

Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı telefonla arayarak Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.

ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Olayda dumandan zehirlenerek ve yanarak hayatını kaybeden 12 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 9 öğrencinin cenazesi ceset torbalarına konularak Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

ADANA VALİSİ: 13 CENAZEYE ULAŞTIK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, “12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı.” dedi.