Gündem

Adana Yurt Yangınını Hakkında Araştırma Komisyonu Kurulacak !

 Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.


AK Parti, CHP, HDP ve MHP’nin ortak önergeleriyle alınan karar, TBMM Genel Kurulunda 1 Aralık’ta kabul edilmişti.

Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de,  “Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen elim yangın vakasının araştırılması ve benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrencilerimiz için güvence altına alınıp yaygınlaştırılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar” başlığıyla yer aldı.

Karara göre, Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca açılacak Meclis araştırmasını yürütecek komisyon 15 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma süresi, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçiminin yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde başlayacak. Komisyon gerekli görülürse çalışmalarını Ankara dışında da sürdürecek.

Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda 29 Kasım’da çıkan yangında, 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Kamupersoneli.net – AA