Gündem

Ahmet Davutoğlu'ndan Alınan Yetkiler İlk Toplantıda Binali Yıldırım'a Verildi

 AK Parti’de son zamanlarda gündem sürekli değişiyor. Bilindiği gibi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Nisan ayının sonunda yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, parti il ve ilçe teşkilatı başkanı atama yetkisini MKYK’ya devretmişti.


AK Parti MKYK dün Binali Yıldırım önderliğinde ilk kez toplandı ve söz konusu atama yetkileri yeni genel başkan Binali Yıldırım’a verildi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nundan görevden ayrılma kararı dahi alınmadan önce alınan yetkinin üzerinden bir ay bile geçmeden yeni genel başkana verilmesi parti içerisinde güvensizlik mi hakim sorularını akla getiriyor.

Ne Ahmet Davutoğlu ne de AK Partili yetkililer herhangi bir kırgınlık olmadığını dile getirse de söz konusu gelişmeler durumun o şekilde ilerlemediğine dair şüphelere yol açıyor. Binali Yıldırım’ın tek başına aday olduğu kongre sonrasında “tam bir demokrasi şöleni” açıklaması sosyal medyada büyük ilgi görmüş ve “caps” olarak adlandırılan mizahi paylaşımlara neden olmuştu. Bugün yeni hükümetin kurulması bekleniyor. Kabine içerisinde bir kaç bakanın değişmesine ise kesin gözle bakılıyor.Gelişmeler ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek ekonomi, siyaset, spor, kamu haberlerinden her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara