Gündem

Ahmet Şimşirgil'den Fatih Terim'e Cevap Geldi , Ahmet Şimşirgil Kimdi?

Çek Cumhuriyetini 2-0 yendiğimiz maçın ardından Fatih Terim’in TRT muhabirine verdiği cevap herkesi şok etti. İspanya mağlubiyeti sonrası TRT’nin bir programında Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil’in “Tarihini bilmezsen böyle 3 yer gelirsin” sözlerine tepki olarak Fatih Terim TRT muhabirinin sorularını yanıtlamadı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde TRT ‘de yayınlanan bir programda Fatih Terim ve milli takıma eleştiriler eleştiriler yağdıran Ahmet Şimşirgil ‘e ‘’ Tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Artık eleştiriler o derece. Düşünebiliyor musunuz? Koca tarih profesörü. Tabii ‘koca’ derken tarihin büyüklüğünü kastediyorum. Hani hakaret yağdırıyorlar falan onları geçtik. Tarih programında milli takımı eleştiriyorlar! Benim çok akademisyen dostum var, onlarla sohbet esnasında futbol benim alanım değil, bu konuda çok şey söylemeyeyim diyebiliyor. Şimdi sen de diyorsun ki ‘Hocam niye suratın asık?’ Yalandan da gülemeyiz ki, bırakın da asık olsun.” açıklamalarını yaptı.


Dün akşam maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında da Fatih Terim ‘’ ben TRT ‘nin bundan sonra sorularını yanıtlamam, sorularını cevaplamayacağım ve röportajlarına gitmeyeceğim ‘’ açıklamalarını yaptı.

Fatih Terim’in bu açıklamalarına Ahmet Şimşirgil Sosyal Medya hesabı Twitter üzerinden şu şekilde cevap verdi

Ahmet Şimşirgil Kimdir?

1959’da Boyabat ‘ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada yerde tamamladı. 1979’de girdiği Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1982 yılında mezun oldu. 1983 senesinde aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı’ndan Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1985’de “16. Yüzyılda Amasya Sancağı” tezi ile Yüksek Lisansı ‘nı tamamladı. 1989’da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne geçiş yaptı.

2003’te profesörlük ünvanını alan Şimşirgil’ in; Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Derin Tarih, Tarih Bilinci gibi tarih dergilerinde danışmanlık yapmış veya yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi eski Anabilim Dalı Başkanı ve Marmara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü’dür.

Kamupersoneli.net  | Ankara