Gündem

Aile Bakanı Cinsel İstismar Suçları Hakkında Konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, bir dizi temaslar için bulunduğu Denizli’de. Trabzon’da görevli bir memurun cinsel tacizden gözaltına alınması olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan açıklama ise şöyle; 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, bir dizi temaslar için bulunduğu Denizli’de Trabzon’da görevli bir memurun cinsel tacizden gözaltına alınması olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirten Bakan Ramazanoğlu, “Trabzon’da bizim idari kısmımızda çalışan bir memurla ilgili bir sözlü taciz durumu dün tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem adli hem de idari soruşturma başlattık. İlgili kişiyi hemen işinden uzaklaştırdık” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, olayı çok yakından takip ettiklerini dile getirerek, aileler ile görüştüklerini, bu süreçte aile ve çocuklara psikolojik destek verildiğini söyledi.

Cinsel istismar olaylarına karşı sıfır toleransla yaklaştıklarını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “Bu tür olaylarda, açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum, önceliğimiz çocuklarımız, çocuklarımızın hakları ve güvenliğidir. Ve bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. En ağır idari cezalar verilmesi konusunda en hızlı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda hukuki anlamda da ne yapılması gerekiyorsa hızlı bir şekilde yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ramazanoğlu, Denizli’de yaşanan şiddet olayına ilişkin olarak ise “Yetkili kişi görevden alındı. Çocuklar hakkında gerekli tedbirler alındı.  Gerek şiddet gerek ihmal ve istismar konusunda sıfır tolerans söz konusudur. Önceliğimiz çocuklarımız ve onların haklarıdır” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, “İstismar davalarında bir artış mı var? Yoksa böyle bir algımı oluşturulmak isteniyor medya ve halk arasında” sorusuna, konu hakkında sağlıklı istatistik yapılabilmesi için bakanlık bünyesinde bir çalışma sürdürdüklerini, her ilin sosyal risk haritalarını çıkarmak üzere sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle iş birliği içinde bulunduklarını kaydetti. 

Her il de bu konuda geniş tabanlı çalışmalar yapacaklarını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız. O zaman elimizde özel bilgilerimiz olacak. Şunu söylemek istiyorum. Bizim toplumumuz hala iyi bir toplum. İyi bir aile organizasyonumuz var. Dünya’ya baktığımız zaman ülkemizin bu konularda iyi bir yerde olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.