Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan 15 Temmuz Mesajı!

15 Temmuz Milli Beraberlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığın resmi internet sitesi aracılığıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Kaya’nın yayınlamış olduğu mesajın tamamı şu şekilde, 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın 15 Temmuz Darbe Girişiminin 1. Yılı Münasebetiyle Yayımladığı Mesaj, 

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 günü tarihte benzeri olmayan bir saldırıya maruz kalmıştır. Devlet kurumlarına ve ordumuza sızan terör örgütü mensupları, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelinde milletimize ve devlet kurumlarına karşı saldırıya geçmişlerdir. 

Hiçbir insani kural tanımayan teröristler, önlerine çıkan insanları büyük küçük, kadın erkek ayrımı yapmadan acımasızca öldürmeye çalışmış, kamu bina ve tesislerini bombalamıştır.

Darbecilerin TRT’yi işgal ederek bildiri okudukları saatlerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletimize “direniş” çağrısında bulunmuş ve halkımızı meydanlara davet etmiştir. 

Milletimiz, kendisine hizmetkar olmakla övünen, daima milleti için fedakarlık yapan Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısına uymuş, Türkiye’nin meydanlarını, sokaklarını, havaalanlarını bir sınır karakoluna dönüştürmüştür. Başkomutanını namertlere karşı yalnız bırakmadı Aziz Milletimiz, “Bu ülkeyi teslim alamazsınız, geçiş yok!” dedi.

Millet olarak birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi hedef alan bu saldırı, aziz milletimizin vatan sevgisi, üstün cesareti ve fedakârlığı sayesinde kısa zamanda bastırılmıştır. Darbe girişiminden saatler sonra, üniformalı teröristler bir bir yakalanarak adalete teslim edilmiştir. 

15 Temmuz, milletimizin tarihte yaşadığı en yıkıcı ve en tehlikeli saldırı olarak hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Darbecilerin ihanet planını tersyüz eden aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren milletimiz, bu günü hafızalara “Milli direniş destanı” olarak kazımayı başarmıştır.

Birinci yıl dönümünü idrak ettiğimiz 15 Temmuz, kahraman milletimizin istiklal mücadelesinde elde ettiği en büyük zaferlerden biridir. O gece istiklal mücadelesinde can veren 250 şehidimizin ve 2193 gazimizin hatırasına uygun olarak 15 Temmuz’u “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anıyoruz. 

15 Temmuz, elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir.

Bu ruhla, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını kıyamete kadar her yerde yaşatmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını diliyor, şanlı direnişin kahraman şehit ve gazilerini rahmetle ve minnetle anıyorum.

Kamupersoneli.net – ANKARA