Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Çocuk ve Kadın Çalıştayı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinden haber niteliğinde bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada aile çocuk ve kadın çalıştaylarının yapıldığı bildirildi. Bu açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde 13 Nisan 2016 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan açıklama ise şöyle;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, ”Bakanlık olarak her türlü şiddet ve istismara karşı kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir kadın, bir anne ve bir bakan olarak, kravat takıp hakim karşısına çıkan bir suçlunun ceza indirimi alması beni de ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Çocuk istismarı konusunda cezalar en üst düzeyde uygulanmalıdır” dedi.

Bakan Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Başkanlığının işbirliğiyle düzenlenen “Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk ve Kadın Çalıştayı”nın açılışına katıldı.

Bakan Ramazanoğlu burada yaptığı konuşmada, aile, kadın ve çocuk konularının toplumun en hassas damarı olduğuna işaret etti.

Bu alanlarda yapılacak hukuki düzenlemelerin büyük önem arz ettiğini ve olağanüstü hassasiyet gerektirdiğini belirten Bakan Sema Ramazanoğlu, bu çalıştayın zeminini oluşturmak için göreve geldiği ilk günlerde bürokratlarla, hizmet alanlarına ilişkin mevzuatların gözden geçirilmesi çalışmalarını başlattığını hatırlattı.

Mağdurların haklarını sonuna kadar korumak, sanığın ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için dava sürecinin sonuna kadar takip edildiğini anlatan Bakan Ramazanoğlu, şiddet ve cinsel istismar olaylarında sıfır tolerans politikasıyla hareket edildiğini, sorumlu kişi, kurum ve kuruluş ayırt etmeksizin suç mağdurlarının yanında yer alındığını belirtti.

Bakan Sema Ramazanoğlu, çalıştay  kapsamında çocuk mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik ülke mevzuatının gözden geçirilerek varsa yasal boşlukların tespit edilmesi ve giderilmesine yönelik önerilerin belirlenmesinin önem arz ettiğini ifade etti.

Çocukları her türlü istismardan korumanın, en güzel şekilde yetiştirmenin devlet ve millet olarak herkesin temel görevi olduğunu belirten Bakan Ramazanoğlu, çocukların yaşadığı tüm sorunlara hukuki çözüm üretmenin çalıştaya katılan tüm katılımcıların ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.