Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 1 Mayıs Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımalndı. Yayımlanan açıklamada Bakan Ramazanoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımlandı. Sema Ramazanoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı şu şekilde;

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çalışanların demokratik, ekonomik, sosyal hak ve taleplerini dile getirdikleri önemli bir gündür.

İşçi ve emekçilerin haklarına sahip çıkılması, koşullarının iyileştirilmesi her zaman hükümetimizin önceliği olmuştur.

Özellikle son yıllarda ülkemiz ekonomi, demokrasi gibi birçok alanda ileri standartlara kavuşmuş, çalışma hayatına ilişkin önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir.

İstikrar içinde büyüyen ülkemizin ekonomik başarısının temelinde emekçi ve işçilerimizin katkısı büyüktür. Toplumumuzun bütün kesimlerinin dayanışması sonucu elde edilen bu başarının birlik ve beraberlik içinde daha ileri taşınacağına yürekten inanıyorum.

Kültür ve medeniyetimizde emek kutsaldır. Çalışana hakkının alın teri kurumadan verilmesi emredilir. Toplumumuzda sanat ve zanaat erbabı yetiştirdiği çırağına önce alın terine saygıyı, kardeşliği, dayanışmayı öğretir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün toplumsal yapımızda var olan kardeşlik ve dayanışma duygularının güçlenmesine vesile olmasını diliyor, bütün çalışanlarımızın bu güzel gününü kutluyorum.