Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: " Terör Demokrasiden Hoşlanmaz"

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısına ilişkin, “Terör eylemlerinin en büyük amaçlarından bir tanesi de gündemi sabah akşam terörün meşgul etmesini sağlamaktır. Yatırımların, kalkınmanın, gelişmenin önüne geçmek, insanların özgürlüklerini rahatça yaşamalarını engellemektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terör demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdır. Terör demokrasiden hoşlanmaz, özgürlüklerden hoşlanmaz.” dedi.

Yılmaz, Bingöl’e doğalgaz verilmesi dolayısıyla İnönü Mahallesi TOKİ 1. etap konutları önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da sivillerin de bulunduğu alanda yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

Saldırıda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Yılmaz, “Bu yaşanan hadiselerin son olmasını temenni ediyoruz. Maalesef hiçbir ahlaki ve hukuki değeri olmayan bir zihniyet bu bölgemize büyük bir zararlar veriyor. Bu eylemler aslında bu zihniyeti çok net bir şekilde yansıtan eylemler. Okuluna giden çocuklar, işine giden insanların olduğu bir ortamda adeta çukuru siyasetine, teröre destek vermeyen sivil halkı cezalandırma mantığı içinde yapılan bu terör eylemini şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bunlara karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir demokrasi ve hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, kimin ne meselesi varsa, hukuka riayet ettiği, demokratik usullere uyduğu sürece bütün meselelerini gündeme getirebileceğini bildirdi.

Her türlü konuyu da tartışmaya, konuşmaya uygun bir ortam olan ülkede yaşadıklarını aktaran Yılmaz, birilerinin şiddeti, terörü ısrarla bir araç olarak kullanmaya çalıştıklarını vurguladı.

Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu terör eylemleri ile bu bölgenin halkını sindiremeyecekler. Aslında en büyük zararı bu terör eylemleri bölgemize, bölgede yaşayan insanımıza, bölgede yapılan yatırımlara zarar veriyorlar. Sonuçta bu bölge genç nüfusuyla geleceğe hızla yürüyen bir bölge. Birçok konuda gerçekten yıllar yılıdır alamadığı hizmetleri almaya başlayan bir bölge. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Gençlerin gelecek umutlarını söndürmeye çalışıyorlar, bunlara hiçbir şekilde pirim vermedi insanımız, bundan sonra da vermeyecektir.”

Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan insanlara, çukur siyasetine ve teröre destek olmadıkları için teşekkür eden Yılmaz, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine de karşı çıkan bölge halkının her türlü takdiri hak ettiğini bildirdi.

Yılmaz, bölge insanı için hizmet yapmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, “Terör eylemlerinin en büyük amaçlarından biri de gündemi sabah akşam terörün meşgul etmesini sağlamaktır. Yatırımların, kalkınmanın, gelişmenin önüne geçmek, insanların özgürlüklerini rahatça yaşamalarını engellemektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terör demokrasinin de kalkınmanın da düşmanıdır. Terör demokrasiden ve özgürlüklerden hoşlanmaz.” ifadesini kullandı.

– Bingöl’de doğalgaz meşalesi yakıldı

Bingöl’de doğalgaz meşalesini yakmak için bir araya geldiklerini anlatan Cevdet Yılmaz, doğalgazın kentte ulaştırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, diğer kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, doğalgaz meşalesi yakıldı.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA