Gündem

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Düzelen İlişkiler Hakkında Konuştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay düzelen ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aktay’ın konuşmasının detayları ve daha fazlası haberimizde…  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “Bizim Mısır ile açmış olduğumuz yeni bir sayfa yok. Bu hal böyle devam ettiği sürece açılması çok da fazla beklenmemelidir.” dedi.

Aktay, partisinin çalışmaları kapsamında Helenze Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Bir gazetecinin, “İsrail ve Rusya ardından Mısır ileTürkiye arasında yeni bir gelişme var mı?” sorusu üzerine Aktay, Mısır ile açtıkları yeni bir sayfanın bulunmadığını söyledi.

“Bizim Mısır ile açmış olduğumuz yeni bir sayfa yok. Bu hal böyle devam ettiği sürece açılması çok da fazla beklenmemelidir.” ifadelerini kullanan Aktay, şöyle devam etti:

“Elbette orada Mısır halkı var ve Mısır halkı ile Türkiye halkı arasında bir kardeşlik vardır. Biz bu kardeşliğin baki olduğunu, aradaki bazı rejimlerin mevcut tutumunu, kendi halkına karşı adeta bir düşman tutumu içerisinde geçici bir durum olarak görüyoruz. Eninde sonunda Mısır’da işlerin düzeleceğine inanıyoruz. Ama Mısır’da bu kadar ağır insan hakkı ihlalleri yani hiçbir şekilde dünyaya izah edilemeyecek ağır insan hakları ihlalleri var olduğu sürece göz ardı edilemeyecek şekilde Türkiye’nin o rejimle normal bir ilişki sürdürmesi mümkün değil.”

Türkiye’nin, Mısır halkıyla kardeşlik bağlarını her zaman muhafaza edeceğini aktan Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ancak iki halkın arasındaki ilişki dolayısıyla belki Cumhurbaşkanı, Başbakan düzeyinde değilse bile bakanlık düzeyinde o ilişki var olacak. O halkın birbirleriyle var olduğu ilişki dolayısıyla kaçınılmaz bir şeydir. Yoksa yeni bir ilişki, İsrail ile Rusya ile tesis edilen türden ilişkinin şu anda Mısır’da tesis edilmesi söz konusu değil.”

Daha sonra Aktay, çocuklara dondurma ikram etti. 

Kamupersoneli.net / AA