Gündem

AK Parti'li Aydemir'den Ala'nın İstifasına İlişkin Açıklama

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifasına ilişkin, “Efkan Bey, nitelik abidesi bir devlet ve siyaset adamı. Yaptığı işlere, 17-25 Aralık’tan sonraki süreçte bütün dünya şahit oldu. Olabilir ki hükümet onunla ilgili farklı bir tasarruf düşünmüştür, sonrasını beklemek lazım. Efkan Ala ismi bu ülkede çok uzun yıllar hep var olacak.” dedi.

Aydemir, AK Parti Fatih Yeşilyurt ile Palandöken Dağı’ndaki bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz’un Türk milleti için milat olduğunu vurgulayan Aydemir, “FETÖ’ye yapılan adli takibatlarla ilgili serzenişler yükseliyor. Daha önce adli yapının içinde FETÖ yapılanması vardı. Bunların bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yapan kişiyi 3 yıl cezaevinde yatırdıklarına şahit olduk. Şimdi bizim yaptığımız adaletin çizgisini şaşırmayan tarzda o insanlara yönelmektir.” ifadesini kullandı.

Hakkı, adaleti üstün tutarak FETÖ yapılanmasının üzerine gidildiğine işaret eden Aydemir, OHAL ortadan kalktıktan sonra bütün toplumun rahat bir nefes alacağını bildirdi.

Aydemir, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak, “Efkan Bey, nitelik abidesi bir devlet ve siyaset adamı. Yaptığı işlere, 17-25 Aralık’tan sonraki süreçte bütün dünya şahit oldu. Olabilir ki hükümet onunla ilgili farklı bir tasarruf düşünmüştür, sonrasını beklemek lazım. Efkan Ala ismi bu ülkede çok uzun yıllar hep var olacak.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt da FETÖ’nün darbe girişiminin bastırılmasından sonra bir temizlik başladığını belirtti.

Bu işin cadı avına dönüşmeden çok dikkatli şekilde yapıldığını vurgulayan Yeşilyurt, şöyle devam etti:

“Yaşın yanında kuru da yanmamalı. Bu süreçte yargı elinde bazı kuvvetli ya da zayıf deliller olmadan hiçbir icraat yapmıyor. Dolayısıyla bazı arkadaşlar telaşa kapılmış olabilir. Ben şundan eminim FETÖ ile bağı olmayan herkes rahata erişecektir. FETÖ ile bağı olmadığı için gözaltına alındığını iddia eden kişiler de inşallah çok kısa sürede gözaltı süreci bitecek ve aramıza dönecekler.”

Yeşilyurt, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan teşvik paketinde bazı illerin cazibe merkezi haline geldiğine dikkati çekti.

Yeşilyurt, “Bu bölgelerden birisi de Erzurum. Bu belirlenen beş bölgenin içinde Erzurum’un da olduğu beş projede çok önemli yatırımlar yapılacak. Devletimizin ana hatlarıyla açıkladığı 62 milyar liralık bir yatırım. İstihdam artacak, sanayileşme gelişecek, arz talep meselesi de hareketlenecek.” ifadesini kullandı.

Kamupersoneli.net – AA