Gündem

AK Parti'li Öznur Çalık: "AK Parti Milletin Bir Yansımasıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Sevdayla, tutkuyla, vatan aşkıyla 15 yıl önce çıktığımız zorlu ve meşakkatli bu yolda manevi desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz milletimizle, her türlü zorluğu göğsümüzü siper edip ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirme hedefinde durmadan yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk siyasi tarihine devrim niteliğinde yenilikler getiren, millet iradesini kendine rehber edinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Yeni Türkiye hedefiyle kurulan partilerinin bugün 15. kuruluş yıl dönümünü yaşadıklarını belirtti.

Seçimlerden her defasında zaferle, daha da güçlenerek çıkan AK Parti’nin “hedef 2023” sloganıyla milletiyle el ele Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına durmadan ilerlediğini aktaran Çalık, şöyle devam etti:

“15 yıl önce kurulan AK Parti, milletin bir yansımasıdır. Milletin iradesi, milletin ta kendisidir. Sevdayla, tutkuyla, vatan aşkıyla 15 yıl önce çıktığımız zorlu ve meşakkatli bu yolda manevi desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz milletimizle, her türlü zorluğu göğsümüzü siper edip ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirme hedefinde durmadan yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Başı dik, alnı ak, yüreği demirden bir parça milletimizle adımlarımızı her zamankinden daha sağlam daha güçlü daha azimli bir şekilde atıyoruz.” 

Çalık, partilerinin milletin sesi olduğunu belirterek, “Partimiz, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaşma arzusu içinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın açtığı yolda koyduğu hedeflerde AK kadrolarımızla Türkiye’ye adeta çağ atlatmıştır. 2023 hedefimize 7 yıl kala AK Parti milletten aldığı güçle emin adımlarla yürümektedir. Ülkemiz, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi anlayışıyla, özgürlük inancı ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri içinde yerini alacaktır.” ifadesini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin demokrasi ve cumhuriyet tarihine kara bir leke vurduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

“Milletin iradesini gasp etmeye çalışan FETÖ, Türkiye’yi uçurumun kenarına atmaya çalışmıştır. Milletin sırtına hançer saplayan vatan hainlerine vurulan milletin darbesi, 40 yıldır devlet içinde devlet yapılanması kuranların köklerini kazımak için büyük bir fırsat doğurmuştur. Kuyruğunu sıkıştıran hainler, artık hiçbir vasfı kalmayan sosyal medyadaki silahşörleriyle kutsal davamızın yıl dönümü olan 14 Ağustos tarihini hedef belirleyip milletimize korku bulutlarını salmış, kaotik bir algı operasyonu yaratma çabası içerisine girişmişlerdir. Ne var ki o gün geldi çattı. AK Parti’yi tehdit edenlerin hedeflerinde asıl bu millet vardır. Kurusıkı laflarla tehditlerle bu milletin başını eğdirebileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü biz millete inandık biz milli iradenin dünyadaki en güçlü silahına inandık ve biz ne dedik ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dedik. Biz bir olduk beraber olduk milletle kucaklaştık. Bu uğurda kefenimizi giydik, ya şehit olacağız ya gazi olacağız, biz ya hak diyeceğiz Allah yolunda, doğruluk yolunda Ümmet-i İslam yolunda milletimizi daha güçlü yarınlara taşıyacağız. Mert olacağız yılmayacağız, gerekirse öleceğiz ama davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Her şey bu millet için. Bu ülkede yaşayan Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Arap’ın, Gürcü’nün, Laz’ın dualarını, teşekkürlerini alabiliyorsak hatta bize oy vermeyenlerin dahi takdirlerini alabiliyorsak bu bizim için önemli bir faktördür. Allah bizleri millete hizmet yolundan ayırmasın.”

Kamupersoneli.net | AA