Gündem

AK Parti'nin 15.Kuruluş Yıl Dönümü Sade Bir Törenle Kutlayacak

AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği konuşma için genel merkez önünde bir platform oluşturuldu.

14 Ağustos 2001’de Türk siyasi hayatında yerini alan AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümünü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir törenle kutlayacak.

Bu kapsamda, bu akşam düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım’ın hitabı için genel merkez önünde bir platform oluşturuldu.

Partililerin ve vatandaşların bulunacağı alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi.  

AK Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ı büyük boy posterleri asıldı.

Konuşma yapılacak alanda basın mensupları için ayrı bir platform hazırlandı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında, genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Bu çerçevede akşam saatlerinde Başbakan Yıldırım’ın konuşmasını yapacağı alana vatandaşlar, oluşturulan arama noktalarından girecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlik için 2 bin polis görevlendirdi. 

AK Parti Genel Merkezi’ne çıkan Yaşam Caddesi ile Söğütözü Caddesi, etkinlik sona erene kadar araç trafiğine kapatıldı. 

Başbakan Yıldırım’ın saat 17.00’de, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirileceği konuşma öncesinde etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Sinevizyon gösterisiyle AK Parti’nin 15 yıllık öyküsü anlatılacak. Etkinlik kapsamında, Genel Merkez’de AK Parti’nin 15 yıllık siyasi yolculuğunu yansıtan bir fotoğraf sergisi de açılacak.

kamupersoneli.net – AA