Gündem

Ak Partili Miroğlu: CHP Türkiye'yi Yönetmeye Hazır Bir Parti Değil

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, ziyaret için geldiği Nusaybin İlçesi’nde, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıda CHP’yi eleştirerek, “CHP Türkiye’yi yönetmeye hazır bir parti değil” dedi.

”BÖLGE HALKININ YÜZDE 80’İ HDP’NİN BARAJI AŞMASINI İSTİYORDU”

Ak Parti İlçe binasında yapılan toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bölgedeki terörle mücadele konusunu değerlendirdi. Miroğlu, “Halk ve devlet arasındaki güven, güven bunalımları çok ayrı yerde duruyor. Ama siyaset kurumunun bu bölgede güven vermesi gerekiyor. STK’larımız ve aydınlarımız olacaksa Ak Parti’nin bu yürüyüşünü, bölgedeki siyasi varlığını güçlendirmekten başka çaremiz yok. Bu zayıfladığı zaman ne olur? Haziran seçimlerinden sonra ne yaşadıysak inanın o olur. Hepimiz çok büyük bir endişeyle karşı karşıya kaldık. Bölge halkının yüzde 80’ini, hatta Ak Partililer bile HDP’nin barajı aşıp Meclise gitmesini istiyordu. Bunun tek sebebi barış olsun, huzur olsun artık, çözümü dağlarda bomba koyarak aramasın, siyasetin kanallarını kullansın ve Meclisin bütün imanlarının gücü oranında hayata geçirsin diye halk, bu partinin Mecliste, temsil edilmesini istedi. Ama temsil edildikten sonra yaşadığımız şeyler, hemen çok güçlü şekilde çatışma ortamına girmesi, bu arkadaşların siyasetin güçlenmesi, demokrasi ve siyasetin sınırlarının genişlemesi, hak ve taleplerinin peşinde koşacak imkanlar yaratmamız, bütün bunlar onların hiçbir şekilde gündeminde olmadı” dedi. 

‘SİYASİ OLARAK ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEMİZ LAZIM’

Kanaat önderleri toplantısında Ak Parti’nin bölgede yaptığı çalışmaları tek tek anlatan Miroğlu, önümüzde 2019 yılında seçimler olduğunu hatırlattı. Ak Parti’nin 2019 seçimlerine şimdiden güçlü bir şekilde hazırladığını kaydeden Miroğlu, CHP’nin iktidara gelmesi halinde bile ülkeyi yönetemeyeceğini söyleyerek, şöyle konuştu:  “Ama ben CHP’yi iyi gözleyen biri olarak tek parti dönemleri dahil, neler yaptığını çok iyi bilen ve ona ait görüşleri olan biri olarak şunu söylüyorum. CHP Türkiye’yi yönetmeye hazır bir parti değil. Bu çok nettir. Hele Ortadoğu’daki bu kadar meselenin olduğu, bu kadar bela, bu kadar savaşın olduğu bir dönemde inanın yolunu bulamaz. Türkiye’ye mili ve ulusal bir strateji oluşturamaz. Ve maalesef çok kötü bir biçimde Türkiye ile yabancı güçler oynamaya devam eder. Bu oyunun sonunda üniter birliğimizi tehdit edecek duruma getirir. CHP’nin yönetteceği bir Türkiye, bölge yönetmesi kapasitesi ve kabiliyeti azalan bir Türkiye olur.”

Kamupersoneli.net – DHA