Gündem

AKAR : "1300 DEAŞ Militanı Yok Edildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 10. Kez düzenlenen Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı’nda konuşma yaptı. Orgeneral Akar: 1300 DEAŞ Militanının TSK tarafından etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.  


Tüm Emniyet Güçleri Omuz Omuza

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Diğer emniyet mensuplarının her türlü terörizm unsuruna karşı el ele , omuz omuza mücadele verdiğini dile getiren Genel Kurmay Başkanı : “Bu kapsamda terörle mücadele harekatı, yurt içinde ve yurt dışında, asker polis ve köy korucularımız tarafından, omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yöndeki gayretlerimiz teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar, aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız” dedi.

Az Zayiyat İçin Üstün Gayret 

 Operasyonların en az zayiyatla yapılması için üstün gayret sarfedildiğini dile getiren AKAR: “Operasyonlar mümkün olan en az zayiatla ve mümkün olduğu kadar da hiçbir şekilde hiçbir masum halka, vatandaşımıza zarar gelmeden yapılmaya çalışılmaktadır. Bu vesileyle terörle mücadelede şehit olan kahraman asker, polis ve köy korucularımızı ve menfur terörist saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. 

1300 DEAŞ Mensubu Öldürüldü

Suriye Sınırındaki Çatışmalar hakkında konuşan Genelkurmay başkanı 1300 DEAŞ mensubunun TSK tarafından etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

AKAR: “Bugüne kadar Suriye ve Irak’ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir”

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara