Gündem

Akdeniz'de Köpek Balığı Yakalandı

– Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Polat yaptığı açıklamada “Mersin’de ilk defa üzerinde şekiller olan bir köpek balığı yakaladık. Gerçekten biz de şaşırdık” dedi
Mersin’de balıkçılar tarafından üzerinde çeşitli şekillerin olduğu 3,5 boyunda 280 kilogram ağırlığında pamuk cinsi köpek balığı yakalandı.

Mersinde dün akşam denize açılan balıkçıların ağına pamuk cinsi köpek balığı takıldı. Balıkçılar, daha önce Akdeniz’de görmedikleri üzerinde çeşitli şekillerin bulunduğu balığı teknelerine çıkarıp Mersin’e getirdi. Yakalanan köpek balığı, Mersin Balık Pazarı’nda sergileniyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yaptığı açıklamada, Mersin’de son günlerde yakaladıkları beşinci köpek balığı olduğunu dile getirdi.

Son yakaladıkları pamuk cinsi köpek balığının farklı bir özelliğinin olduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Adnan Polat, konuşmalarına şçyle devam etti:

“Bu balığın üzerinde bir takım şekiller var. Pamuk cinsi olarak adlandırılan cins bir köpek balığı. Her zaman karşımıza çıkabilecek bir cins değildir. Okyanustan Akdeniz’e geldiğini düşünüyoruz. Mersin’de ilk defa üzerinde şekiller olan bir köpek balığı yakalamış bulunmaktayız. Gerçekten biz de şaşırdık. 2 gün önce de 400 kilogram ağırlığında 6 metre boyunca bir köpek balığı yakalamıştık. Onu kestik ve etini ücretsiz olarak dağıttık.” dedi

Polat, son yakaladıkları köpek balığının 3,5 metre boyunda 280 kilogram ağırlığında olduğunu ve uluslararası sularda yakalandığını sözlerine ekledi.

Yakalanan köpek balığı esnaf ve müşterilerin ilgi odağı olurken, bazıları köpek balığının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kamupersonel.net  |  Ankara