Gündem

Akdeniz Üniversitesi Öğrencilerinden İlginç Protesto

Akdeniz Üniversitesinde bütünleme sınavlarının kaldırılmasını protesto etmek için bir grup yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş yapan öğrenciler arasında “Yıldız Savaşları” filminin kahramanı “Darth Vader” kostümü giyen bir öğrencinin de bulunduğu grup, eylem yaptı.


Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde buluşan bir grup öğrenci, rektörlük tarafından bütünleme sınavlarının kaldırılmasına tepki gösterdi. Aralarında “Yıldız Savaşları” filminin kahramanı “Darth Vader” kostümü giyen kişinin de bulunduğu grup, “Darth Vader ölmedi, bütünleme için savaşıyor” diye slogan attı.
Protestoda Game of Thrones dizisinin sevilen karakterine de gönderme yapan gençler, Rektörlük binasına kadar ellerinde “John Snow geri geldi ‘bütler de gelecek”, “Bütünü seven defansa gelsin” yazılı pankartlar taşıdı. Yerleşke içindeki diğer öğrenciler de alkışlarla gruba destek verdi.

Rektörlük önüne gelen öğrencilerin, binaya girmemesi için özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri tarafından barikat oluşturuldu. Grup içinden seçilen iki kişi, bütünleme sınavlarının yapılmasını isteyen dilekçeleri vermek üzere rektörlüğe girdi. Grup, dilekçelerin verilmesinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara