Gündem

Akıncı Üssü Sanığı Koçyiğit: Fotoğraftaki Ben Değilim !

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, jandarma adına Akıncı Üssü’nde darbe girişimini yönettiği iddiasıyla yargılanan eski Jandarma İstihbarat Okul Komutanı Kurmay Albay Murat Koçyiğit’e, Akıncı Üssü’nde güvenlik kamera görüntülerinden alınan fotoğrafları gösterildi. Sanık Koçyiğit, Akıncı Üssü’nde sivil olduğunu söyleyerek, fotoğraftaki üniformalı kişinin kendisi olmadığını söyledi. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi içerisindeki duruşma salonunda görülen duruşmada, savunmasını tamamlayan Murat Koçyiğit’in çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Akıncı Üssü’ne sivil kıyafetleriyle gittiğini ve gece boyunca sivil olduğunu iddia eden Koçyiğit’e, güvenlik kamera görüntülerinden alınan fotoğrafı ile savcılık sorgusu sırasında çekilen fotoğraflarını gösterdi. Sanık Koçyiğit,  “İkinci fotoğraftaki benim. Ancak birinci fotoğraftaki üniformalı kişi ben değilim” dedi. Bir müşteki avukat, “Her iki fotoğraftaki kişi birbirine çok benziyor. Siz değilseniz bu kişi kim peki?” diye sordu. Sanık soruyu, “Kim olduğunu bilmiyorum ama insan insana benzer” yanıtını verdi. 

“TAKSİYE KAÇ PARA VERDİNİZ”

Bir müşteki avukatı, “Daha önce aynı yerden Akıncı Üssü’ne gittiğini söyleyen Hakan Çiçek taksiye 120 TL verdiğini söyledi. Siz kaç lira verdiniz” diye sordu. Sanık Koçyiğit soruyu, “65 liradan fazla değildi” diye yanıtladı. Avukat ise bu cevap karşısında, “Hakan Çiçek yalan söylüyor, siz doğru söylüyorsunuz. Taksimetre o mesafeden 60-65 lira yazıyor” dedi. Sanık da kendisini doğrulayan avukata teşekkür ederek, “Ben savcılık sorgum sırasında taksicinin ifadesine başvurulmasını talep etmiştim. Ancak bu yapılmadı” dedi. 

“CEBİMDEN ÇIKAN DOLAR KEFEN PARASIYDI”

Bir soru üzerine, 15 Temmuz günü Jandarma Okullar Komutanlığı’nda bulunduğu saat 19.00’a kadar, kendilerine herhangi bir terör saldırısı ihbarı gelmediğini söyleyen Koçyiğit, “Gözaltına alındığınızda cebinizde bir miktar TL ve bin 100 Dolar çıktı. Bu parayı nasıl açıklayacaksınız?” şeklindeki soruya da, “Bizim orada bir gelenektir. Cebimdeki çıkan bin 100 Dolar kefen parası” diye yanıtladı.  

“OYAK EMEKLİ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ HALEN YAPMADI”

Savunması sırasında, 31 Temmuz 2016’da yayınlanan KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan çıkarıldığını belirten sanık Koçyiğit, “25 yıla yakın sevgiyle fedakarlıkla hizmet ettiğim jandarma teşkilatından 2 Ağustos 2016 tarihli terhis belgesiyle jandarma er rütbesi olarak terhis edildiğim bana cezaevinde tebliğ edildi. Jandarma Okullar Komutanlığında hakkımda resen emeklilik evrakları tanzim edilerek, OYAK ve SGK genel müdürlüğüne belgeler gönderilmiş. Yasada açıkça belirtilmesine rağmen SGK bir ay içerisinde emeklilik işlemlerini yapmadı.

Maalesef 15 Temmuz 2017 tarihine kadar da yapılmamıştır. OYAK ise bir hafta içinde yapması gereken emekli ve ikramiye ödemelerini halen yapmamıştır” dedi. 

Koçyiğit’in çapraz sorgusu öğle sonu devam edecek.

Kamupersoneli.net – DHA