Gündem

Almanya Gerilimine İlişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı’nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza törenine katıldı. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı. 

Konu ile ilgili olarak Habertürk’ün haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’ya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu;

“TÜRKİYE’Yİ KARALAMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ”

“Alman ekonomi bakanının ülkemizdeki yatırım şirketlerini ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ben, MİT’i, İçişleri Bakanım aradım sordum, Alman şirketleri ile ilgili soruşturma var mı? Hiçbir Alman şirketi ile ilgili bir soruşturma, araçtırma yoktur, hepsi yalandır.
Buradan tüm dünyaya hatırlatmak istiyorum, Türkiye’yi karalamaya gücünüz yetmez.
Biz kazan-kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık ama şu anda olayı farklı mecraya çekmek suretiyle Almanya-Türkiye ilişkisini zedelemek isteyenler yanlış yolda gidiyor.”

“KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR”

“Türkiye’deki teröristleri Almanya’da saklayan hükümet önce bunun cevabını vermelidir. Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler. Ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB’nin yasak koyduğu PKK’yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek. Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla ürtüketmez. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır. Biz bir çadır devleti değiliz, kabile devleti de değiliz. Esasen Almanya kökenli şirketler özel, ülkemizde özel bir yere sahiptir. Soın 15 yılda 9 milyar dolara yakın yatırım yapan şirketler üzerinde baskı yapılmaya çalışılmaktadır. Dünyada serbest piyasa, pazar denen bir şey var. Bunlar serbest piyasayı da bilmiyorlar.”

Kamupersoneli.net – ANKARA