Gündem

Amerikan Vatandaşlığı İçin Green Card Başvuruları Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak, vatandaşlık hakkı almak isteyenler için gerekli olan Green Card başvuru işlemleri 4 Ekim’de başladı. Amerikan vatandaşı olmak isteyen vatandaşlar başvurularını yapmaya devam ediyor.

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak, vatandaşlık almak ve orada çalışmak için gerekli olan ve daimi olmayan bir kimlik belgesidir. Amerikan vatandaşlığına geçmek için, ilk önce Green Card sahibi olmak ve Green Card’lı olarak bir süre Amerika’da yaşamış olmak gerekir. Ardından Amerikan vatandaşlığına geçmek için başvuru yapılabilir. Amerikan vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara Green Card ile sahip olmak mümkün.

Green Card Türkiye Genel Müdürü Süheyla Talanöz yaptığı açıklamada, 2016 yılında Türkiye’de 4500’den fazla kişinin, Green Card sahibi olmasının beklendiğini söyledi.

Green Card başvuruları için aranan tek şart lise mezunu olmak. Onun dışında herhangi bir kriter aranmıyor. Green Card kazananları internet ortamında rastgele belirleniyor. 

Green Card çekilişleri her yıl sadece 1 kez düzenleniyor. 

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?
Green Card çekilişine katılmak için internet üzerinden form doldurmak yeterli oluyor. Yanlış form doldurup diskalifiye olmamak için, Green Card danışmanlığı yapan profesyönel danışman firmalarla çalışmak gerekiyor.

Başvurular Ne Zaman Bitiyor?
Green Card için 4 Ekim 2016‘da başlayan başvurular, 7 Kasım 2016‘ya kadar devam edecek.

Kamupersoneli.net