Gündem

Ankara'da TİB Çalışanı 14 Kişi FETÖ'den Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce açığa alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile OHAL kapsamında BTK bünyesine alınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) çalışanı 14 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski BTK ve TİB çalışanlarından 16’sı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 14’ü ise tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 14’ü tutuklandı.

Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca, 18 Ekim’de BTK ve TİB’de FETÖ üyesi olduğu öne sürülen kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Başsavcı Vekili Mehmet Odabaş’ın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında, BTK ve TİB çalışanı 49 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, şüphelilerden 42’sinin Ankara’da, 7’sinin farklı illerde olduğu tespit edilmişti.

Şüphelilerden 17’si gözaltına alınmış, 16’sı Ankara’ya getirilmiş, 1’i ise gözaltına alındığı şehirde hakkındaki başka bir davada verilen karar sonucu tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Denizli’de gözaltına alınan eski BTK çalışanı Mesut Tekkoyun’un evinde, valiz ve ayakkabı kutusu içinde 989 bin 658 dolar ile 50 bin 550 avro ele geçirilmişti. Tekkoyun, parayı bir firmadan danışmanlık hizmeti karşılığında aldığını öne sürmüştü.

Gözaltı kararı verilen 49 kişiden 45’inin cep telefonunda, örgüt mensuplarının kriptolu mesajlaşma programı “ByLock”u kullandığı belirtilmişti. 

Kamupersoneli.net / AA