Gündem

Ankara'da Güvenlik Nedeniyle Trafik Düzenlemeleri Yapıldı

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ‘nin aldığı karar doğrultusunda başkent Ankara’da bazı cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Ankara’nın merkezi konumundaki Kızılay’da Alışveriş merkezi karşısında bulunan Güvenpark otobüs duraklarında meydana gelen bombalı saldırı sonucu 37 vatandaş hayatını yitirmişti. Son alınan bilgilere göre hastanelerde tedavisi devam eden yaralılardan 6’sının durumu ağır. Bombalı araçla yapılan saldırı sonrasında Ulaşım Koordinasyon Merkezi Ankara’da kritik konumda bulunan kamu binaları ve etrafındaki sokakların trafik akışına bir düzenleme getirdi. 

UKOME tarafından yeni kent güvenliği çerçevesinde yapıldığı düşünülen düzenlemeye göre Milli Müdafa, Yahya Galip , Vekaletler caddelerinden Ego otobüsleri ve minibüsler ayrıca ilgili bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarına ait servis araçları hariç hiç bir taşıtın geçmesine müsaade edilmeyecek.

Yahya Galip ve Kurumlar Caddesi aralarında bulunan 93.,94. sokakların araç trafiğine tamamiyle kapatıldığı haberlerini aldık. Ayrıca Kumrular Caddesi’nin Milli Müdafa caddesiyle Şehit Adem Yavuz Sokak arasında bulunan bölüme ise sadece bölgedeki ticari işletmelerin sahip olduğu araçlar 23:00-06:00 saatleri arasında giriş yapabilecek.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi  yeni bir karar alarak Kumrular girişinde bulunan taksi durağını da kaldırdı. Kaldırılan taksi durağı Şehit Adam sokak sonuna taşındı ve o bölgedeki kamu kurumlarına tanıtım kartı verilmesi UKOME tarafından kararlaştırıldı.

Diğer yandan, İnönü Bulvarı’nın Akay yokuşu ve GenelKurmay Başkanlığı arasında kalan bölüm beton bariyerler yardımıyla araç trafiğine tamamiyle kapatılmış durumda.

Atatürk Bulvarı’ndan İnönü Bulvarı’na geçmek isteyen araç sürücülerinin akay köprüsünün altından geçiş yapmaları gerekiyor.

 Kamupersoneli.net