Gündem

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanından Patlama Açıklaması

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel : “Tabi bu gibi patlamaları hemen hepimiz bir güvenlik endişesiyle , bir terör eylemi şüphesiyle karşılıyoruz. Henüz çok erken, patlama şehre uzak bir nokta. Otoparkında bir patlama söz konusu. Muhtemelen kazayı içeren bir patlama söz konusu olabilir. 1 Hayati söz konusu şimdilik yok. Tabi şu anda olay yerinde biz de takdir edersiniz ki müdahil olamıyoruz.

Orada arkadaşlarımızdan gelen bilgileri paylaşıyoruz. Hepimizin aklına gelen sorular sonra yapılan açıklamalarla başka boyutlara getirebiliyor. ATSO binası cam kaplı olduğu için olayın görüntüsünü farklı gösterebiliyor. Emniyet ve Valiliğin açıklamasını beklemek daha doğru olacaktır. 

İçişleri Bakanlığı’nın önlenen terör saldırıları konusunda yaptığı açıklamayı biliyorsunuz , yakın zamanda terör saldırısı konusunda istihbarat almış mıydınız ? sorusuna Türel: ” Antalya için tehlikelerden uzak bir şehir olduğunu paylaşıyoruz. Biz çok önemli uluslararası organizasyonları çok iyi yapmış bir şehirdir. Biliyorsunuz ki bu organizasyonlar güvenlik riski içermeyen yerlerde yapılıyor. Fakat dünyanın her yerinde ‘bugün burada terör olmacayak’ denilecebilecek bir yer yok. Bugüne kadar ki gelişmelere baktığımızda Antalya dünyadaki en güvenli şehirlerden birisi olduğunu gösterdi. Tabi bu olmayacaktır demek değil. Ben her patlamaya hemen terör müdür? anlayışıyla yaklaşmanın doğru olmadığını söylemek istiyorum. Önceki gün uluslararası film festivalini tamamladık. Antalya her noktada tüm yerli ve yabancı misafirlerine ev sahipliğini yapıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – AA