Gündem

Arefe Günü Mezarlık Ziyaretleri

 Ramazan Bayramı arifesinde vatandaşlar, şehitlik ve mezarlıklara akın etti.Edirnekapı Şehitliği’ne ve mezarlığına gelen aileler, şehitlerin mezarları başında dua okuyarak, mezarlıkları temizledi. Bazı şehit yakınları kabir başlarında gözyaşı dökerken, bazıları da mezarlıkta çikolata, şeker ve lokum dağıttı.Şehit er Sadık Çelik’in babası Ahmet Çelik, oğlunun 1994’de Şırnak’ta vatani görevini yaparken terör saldırısına uğradığını anlatarak, oğlunun bu olay sırasında 9 arkadaşıyla birlikte şehit düştüğünü söyledi. Çelik, 22 yıl boyunca sürekli mezarlığa geldiğini dile getirerek, oğlunun kabrini ziyaret edemeden duramadığını aktardı. Oğlunun kabrini ziyaret ettikten sonra, Polis Şehitliği’ndeki meçhul askerin kabrini de mutlaka ziyaret ettiğini belirten Çelik, “Bu meçhul asker, 1971 yılında buradaki tünel açma çalışması sonucunda bulunmuş.

Bu asker vücudu hiç bozulmamış, tüfeği de yanındaymış. Oradan yetkililer cenazesini alıp yine tüfeğiyle aynı şekilde burada defnediyorlar. Bu kabre geldiğim zaman çok duygulanıyorum.” diye konuştu.Van’da ocakta şehit düşen polis memuru Önder Ertaş’ın annesi Zübeyde Ertaş da Adana’dan oğlunun kabrini ziyaret etmek için geldiğini ifade ederek, gelininin İstanbul’da olması nedeniyle oğlunun buraya defnedildiğini anlattı.Gelini ve 2 torunuyla kabir ziyaretine geldiğini belirten Ertaş, “Ben Adana Kozan’da oturuyorum. Oğlum eşi ve iki çocuğuyla Van’da yaşıyordu. Çatışmada şehit düştü. Oğlumun şehit düştüğü haberini portakal bahçesinde aldım. Dünyam yıkıldı. Kadermiş, yapacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Vezneciler’deki terör saldırısında hayatını kaybeden çevik kuvvet polisi Gökhan Topçu’nun babası Adnan Topçu ise oğlunun 7 Haziran’da şehit düştüğünü anlatarak, her gün kabrinin başında olduğunu söyledi. Sabah namazından akşama kadar buradan ayrılamadığını söyleyen Topçu, “Gece bıraksalar, gece de kalacam ama bırakmıyorlar. Artık bizim evimiz burası oldu. Geçen yıl Kurban Bayramı’nı kutladık, ondan sonra bizim için bayram bitti. Allah kimseye göstermesin, evlat acısı vermesin. Bir de oğlumun abisi var, o da engelli. Bugün, annesi, dayısı ve anneannesiyle geldik.” şeklinde konuştu.

AA
Kamupersoneli.net