Gündem

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Mezunları Kadroların Gülmeyen Yüzüdür

Arkeoloji, Sanat Tarihi gibi bölümlerden mezun olmuş, bir türlü bu meslek gruplarından ve bölümlerden devlet kadrosu görememiş binlerce kişi bulunuyor. Bu bölümden mezun olanlara verilen kadro sayısı da zaten 10-20 kişi ile sınırlı kalıyor. Binlerce mezunun olduğu bölümlerden, 20 kişinin alım yapılmasıyla da hayaller elbette suya düşüyor. Ancak yeterli kadrolar verildiğinde, hem arkeolojik hem de tarihi açılardan birçok araştırmanın yapılmasında bu meslek gruplarını göreve dahil etmek mümkün.

Atamalarda 10-20 kişilik alım yapılıyor, başvuru sayısı binlerle ifade ediliyor.

Kamu personel alımlarını ulaştırmaya çalıştığımız sitemizde, daimi olarak destek bekleyenlerin, sesini duyurmamızı isteyenlerin sesi olmaya çalışıyoruz. Son günlerde arkeoloji ve sanat tarihi mezunlarının da bu yöndeki destek taleplerini kamupersoneli.net aracılığıyla ulaştırmak istiyoruz.

Yeterli sayıda yapılmayan alımlar ve uzun boşluklarla gerçekleştirilen alımlar nedeniyle, binlerce sanat tarihi ve arkeoloji mezunu meslekleri, eğitim alanları dışında noktalarda faaliyetler yürütüyorlar. Hatta bazıları işsizlikle, yoksullukla mücade ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz bir üniversite mezunu vatandaşımız gibi, çay ocağı açamayacak durumda olanların, kadroya ve alıma kavuşturulmasını bekliyoruz. Umarız yeterli sayıda ve sıklıkta alımlar yapılarak, bu konudaki problem çözüme kavuşturulur.

Kamupersoneli.net | ANKARA