Gündem

Artık Belediyeler Esnafa Rakip Olamayacak

Esnaf, kamu kurumları ve belediyelerle aralarında haksız rekabet yaşandığını idda etti ve bu haksız rekabetin giderilmesi için talepte bulundu. Esnafın bu talebi olumlu karşılandı fakat henüz bir düzenleme yapılmadı. Konuyla ilgili düzenleme yapıldığı takdirde, belediyeler ekmek satışı yapamayacak ve kamu kurumları da düğün salonu işletmesi yapamayacak.

Esnaf, devletin ticaret alanında kendilerine rakip olmasını istemediğini dile getirdi. Esnafın talebi değerlendirmeye alındı ve olumlu yanıt aldı. Talebin olumlu bulunmasının ardından konuyla ilgili bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım, pazartesi günü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyet ile Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde bir araya geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Başbakan Binali Yıldırımla görüşmelerinin yanı sıra, ekonomiden sorumlu bakanlarla da bir görüşme yaptı. Esnafların talebi, ekonomiden sorumlu bakanlara da iletildi. Esnafın talebi hakkında bakanlarla yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı.

TESK yönetimi konuyla alakalı: “Liberal ekonomide, serbest piyasa koşullarında böyle kurumsal kimliklerle ticaret yapılması gerçek ticaret adamını engelliyor, herkes kendi işini yapsın” açıklamasını yaptı.

Talep edilen düzenlemenin uygulamaya koyulmasıyla, belediyenin ekmek üreten fabrikaları kamunun elinden çıkarılacak.

Kamupersoneli.net