Gündem

Asgari Ücret Maaşı Nasıl Hesaplanacak ?

2016 yılının başında asgari ücret brüt 1.647 TL net ise 1.300 TL olarak belirlendi. Vergi dilimi ile asgari ücretlilerin maaşlarından 70 TL bir düşüş yaşanacağı ortaya çıktı. Bu düşüş ile arada oluşan farkı AGİ ile kapatma yasası kanunlaştı. 

Bu uygulamadan maaşı 1300 Türk Lirasının altına düşen vatandaşlar yararlanabilecek. 

Bordro Düzenlemesi

AGİ, bordroda gözüken AGİ’ye ayrıca olarak ilave edilecek. AGİ ücretlinin o ayki ücretinden kesilen vergiden fazla olmayacak. 

Örnek Hesaplamalar 

Bekar ve çocuksuz bir erkeğin 2016 Ocak ayında AGİ dahil net ücreti 1300 TL olacak. Vergi dilimi sebebiyle bireyin Ekim ayı maaşı 1.231 TL’ye düşmektedir. Kalan 69 TL ise AGİ’ye eklenerek ödenecektir. 

AGİ Oranları 

İşçinin kendisi için brüt asgari ücret üzerinden yüzde 50, çalışmayan eşi için yüzde 10’u, ilk iki çocuk için ayrı ayrı yüzde 7,5’i, üçüncü çocuk için yüzde 10’u ve diğer çocuklar için yüzde 5’i şeklindedir.  

Tüm personel alımları, kamu haberleri, Polis Akademisi haberleri ve uygulanan sınav, mülakat sonuçlarına ilişkin bilgilere ulaşmak için, mobil uygulamalarımızı kullanabilirsiniz. Uygulanan tüm kamu sınavları ve mülakatları kapsamında en güncel ve en doğru bilgilere bu sayede kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Kamupersoneli.net / ANKARA