Gündem

Asker Şırnak Kent Merkezinde

Şırnak ‘da Valilik kararıyla 14 Mart’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Geniş çaplı operasyona başlanıldı.

Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu Başladı

Operasyona Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi’nin adı verildi. Operasyon esnasında örgütün sığınak olarak kullandığı bölgeler , patlayıcı tuzaklı çukurlar ve barikatlar daha önceden tespit edilmiş ve belirli zaman aralıklarında Şırnak Kent Merkezi’nde bulunan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı tarafından topçu ateşine tutulmuştu. Tanklar 23’üncü Jandarma Sınır Tümen’inden çıkarak şimdi Dicle Mahallesi’nin üst bölgelerine sevk edildi.

Top Atışları Sonucu Yoğun Duman Bulutları Kenti Sardı

Bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan çukur ve yerlere 23’üncü Jandarma Sınır Tümeni tarafından yapılan topçu ateşi esnasında tuzaklı bölgelerden yüksek patlama sesleri duyuldu. Mahalleden yoğun duman bulutlarının yükseldiği görünürken. Dicle mahallesi’nin içlerinde stratejik olarak belirlenen bölgelere asker sevkiyatı yapılıyor.

Askerler Hakim Bölgelerde Konuşlandırıldı

Askerlerin yüksek ve mahalleye hakim bölgelerde konuşlandırıldığı öğrenildi. Askerin Dicle Mahallesi’ne girişiyle beraber sokaklarda çatılma seslerinin yükseldiği görüldü. Şırnak şehir merkezinde Yeni Mahalle’ye indirilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri ve bölücü terör örgütü mensupları arasında ara ara sıcak temas sağlandığı bildirildi. Şırnak Kent Merkezine giriş yapan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin gelişiyle bölgedeki sıcak temasın ve silah seslerinin yoğunluğu dikkat çekti.

Kamupersoneli.net