Gündem

Atanamayan Öğretmen Telefon Dolandırıcısı Oldu

Adana ve Şanlıurfa’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, telefonda kendilerini Savcı ve güvenlik görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 6 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Murat Gültekin(40)’in uzun süredir atanmayı bekleyen bir öğretmen adayı olduğu ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde artmakta olan telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon başlatıldı. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıları polis ekipleri mağdurların verdiği bilgiler ve paraların yatırıldığı hesaplarını takibe alarak, Murat Gültekin, Yakup Şener, Ülker Akan, Süleyman Akan, Hakan Doru ve Mustafa Demir’e ulaştı. Takip açlışmalarını tamamlayan polis ekipleri tespit ettikleri isimlerin Adana ve Şanlıurfa’daki evlerine baskın yaparak gözaltına aldı.

Şüphelilerin bir ay içerisinde 6 farklı kentte toplamda 10 kişinin 214 bin lirasını dolandırdığı tespit edildi. İfadelerrinin alınmasının ardından Adliyeye sevk edilen zanlılar sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimine gönderildi. Zanlılar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Elebaşı Atanamayan Öğretmen Çıktı

Gözaltına alınan örgütün ele başı olduğu sanılan Murat Gültekin’in uzun bir süredir atama bekleyen bir öğretmen olduğu ortaya çıktı.

AA