Gündem

Atatürk Havalimanı'ndan Son Dakika Bilgileri: 41 Ölü 130 Yaralı

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında 41 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 130 vatandaşın tedavilerine devam edildiğini bildirdi.

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında 41 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde dün meydana gelen terör saldırısı neticesinde bugün saat 13.00 itibarıyla 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtildi.

Hayatını kaybedenlerden 37’sinin kimlik bilgilerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir. Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

– Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri 

Alınan bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybedenlerden kimlikleri belirlenen Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların isimleri şöyle:

“Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ferhat Akkaya, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İğde, Mahmut Mert, Sıdık Peçenek, Umut Sakaroğlu, Hüseyin Tunç, Ercan Sebat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznadaroğlu, Mahmut Çizmecioğlu, Adem Kurt, Habibullah Sefer, Murat Güllüce, Abdurrahman Abdullah İbedullah, Muhammed Eymen Demirci, Gülşen Bahadır, Fathı Bayoudh, Mukhiddinov Samat, Salar Davudi Kohnehshahrı, Taher Misfir Almalki, Nısreen Hashem Shammad, Vafika Ali Bilal, Larysa Tsybaklova, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri, Abdulhekim Bugda, Mustafa Hüsham Saeed.”

Bu arada, Adli Tıp Kurumunda bulunan 2’si kadın 2’si erkek 4 cenazenin kimliklerini belirleme çalışmaları da sürüyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde dün meydana gelen terör saldırısı neticesinde bugün saat 13.00 itibarıyla 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtildi.


Atatürk Havalimanı Dış Terminalinde dün akşam saat 21.50 sıralarında patlama meydana geldi. İlk dakikalarda bölgeden alınan bilgilerde çok sayıda yaralı olduğu belirtilmişti. Ardından Bekir Bozdağ ve Vasip Şahin’in açıklamaları geldi.

Polis ekipleri patlama sonrası çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken sabah saatlerinde uçuşların başladığı bilgisi alındı.


Üç Canlı Bomba


Yapılan son dakika açıklamaları sonrası Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinden gelen 3 militan güvenliği geçemeyince saldırılarına başladı. Bir militan yanında getirdiği keleş silahla etrafa kurşun yağdırdıktan sonra üzerinde bulunan patlayıcıları infilak ettirdi. Diğer iki militan da üzerilerinde bulunan patlayıcıları infilak ettirdi.

Konu İle Alakalı Sağlık Bakanlığından Açıklama Yapıldı 


Sağlık Bakanlığından Atatürk Havalimanında ki patlamayla alakalı bir açıkmala yapıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale edildiği bildirildi.

Atatürk Havalimanı’na Giden Yolların Hepsi Kapatıldı 


Polis telsizinden bir çok bilgi geçiyor. Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar patlama sonrası kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, sadece itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular bulunuyor. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri almış durumda. Güvenlik önlemleri sabah saatlerinde eski seviyesine getirildi ve uçak seferleri kaldığı yerden devam etti.

Olayın ardından görgü tanıkları ile görüşülmeye başlandı. Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Ağır yaralılar var.

 Son dönemlede sıkça rastlanan terör saldırılarına bir yenisi daha eklendi. 28 Haziran Salı akşamı saat 21.50 sularında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen 3 kişi bombalı saldırı düzenledi. Bu saldırı 2015 yılından bu yana düzenlenen 12’nci saldırı olarak tarihe geçti. İşte 2015 yılından bu yana düzenlenen hain saldırılar ve bu saldırıların bilançoları.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde gerçekleşen bombalı saldırı sonrası 36 kişi yaşamını yitirirken 147 kişi de yaralandı. Silah seslerinin duyulmasından sonra ard arda gelen patlama sesleri bölgede büyük paniğe sebep oldu.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline gelen 3 kişi güveliği geçemeyince saldırıyı başlattı. Bir saldırgan üzerinde getirdiği keleş ile etrafa kurşunlar yağdırdıktan sonra üzerinde bulunan patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırı sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

2015’ten Beri Gerçekleşen 11 Saldırının Detayları

1. 6 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Sultanahmet’te IŞİD Militanı bir militan üzerindeki patlayıcı infilak ettirmesi socu 2 kişi hayatını kaybetti.


2. 20 Temmuz 2015 Günü IŞİD militanlarının bir başka hedefi Kobane’ye yardım için toplanan grup oldu. Bombalı saldırı sonucu 34 kişi hayatını kaybederken 100’ün üstünde kişi yaralandı.

3. 2 Ağustos 2015 günü PKK terör örgütünün hedefinde Ağrı Doğubeyazıt vardı. Karakola yönelik bombalı saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybederken 31 kişi yaralandı.


4. 10 Ekim 2015 günü Ankara Kara bir güne uyandı. Türkiye tarihindeki en büyük ve acı patlama. Ankara gar meydanında miting için toplanan kalabalığa yönelikbombalı saldırıda 109 kişi hayatını kaybederken 500’ün üstünde kişi yaralandı.

5 15 Kasım 2015 günü hedef Gaziantep Emniyet Biririmi. IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi yaralandı.

6. 12 Ocak 2016 günü hedef İstanbul Sultanahmet Meydanıydı. IŞİD militanının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti. 15 kişi ise olaydan yaralı olarak kurtuldu.


7. 17 Şubat 2016 günü hedefte yine Ankara vardı. TAK tarafından düzenlenen saldırı sonrası 29 kişi hayatını kaybederken 61 kişi olaydan yaralı olarak kurtuldu.


8. 13 Mart 2016 günü hedefte tekrar Ankara vardı. TAK’ın hedefinde bu sefer Güvenpark vardı. Otobüs durağında gerçekleşen saldırı sonrası 38 kişi hayatını kaybederken 120’nin üzerinde yaralı olduğu açıklanmıştı.


9. 19 Mart 2016 tarihinde İstanbul İstiklal Caddesinde IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken 36 kişi yaralı olarak kurtuldu.


10. 28 Nisan 2016 tarihinde hedefte Bursa vardı. TAK tarafından Bursa Ulu Cami yakınlarında yapılan bombalı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken 13 kişi patlamadan yaralı olarak kurtuldu.

11. 1 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep tekrar hedef olarak seçilmişti. IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 23 kişi olaydan yaralı olarak kurtuldu.



Kamupersoneli.net / İstanbul