Gündem

Avrupa Birliği 2017 Yılı Çalışma Takvimi Belirlendi ( İstihdam , Sosyal Haklar .. )

 Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Avrupa Birliği’nin (AB) 2017 çalışma takvimi ve ana gündem maddeleri hakkında sunulan tasarıyı oylayarak kabul etti.


Strasbourg’da devam eden AP Genel Kurulu’nda milletvekilleri, AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu’na, 2017 yılında ele alınması gerekli görülen konuları içeren tavsiye kararlarını ele aldı. İngiltere’nin Birlik’ten ayrılma kararı sonrası hassas bir döneme giren AB, gelecek dönemde önceliklerin ve çalışma alanlarının belirlenmesi konularında kritik adımlar atacak.

Konuyla ilgili hazırlanan tasarıda AB’nin 2017 yılı ajandasında “istihdamın artırılması ve Birlik üyesi ülkelere dağıtımı, sosyal hakların garanti altına alınması ve geliştirilmesi, ekonomik kalkınma, dayanışma ve uzun dönemde rekabet, iklim değişikliği ve enerji güvenliği, göç ve göçmenler, iç ve dış güvenlik, AB’nin mali kaynakları” gibi konuların yer alması kararlaştırıldı.

Avrupa Birliği’nin göçmen krizine karşı hazırlıksız yakalandığını ve gerekli karşılama ve barınma olanaklarının sağlanamadığının altı çizilirken, Birliğin sığınma ve göç politikasının yeniden düzenlenmesi çağrısı yapıldı. Tasarıya göre Birlik üyeleri, güvenliği tesis etmek için göç konusunda mevcut yasaları uygulamaya devam etmeli.

Hukuki bağlayıcılığı bulunmayan tasarı, tartışmalar sonrası yapılan oylamada 209’a karşı 417 oyla kabul edildi. 78 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

Tasarının sunulduğu Avrupa Komisyonu, 14 Eylül’de AP’ye bir bildiri göndererek 2017 için önceliklerini paylaşacak. Bu süreçten sonra da 25 Ekim’de karara bağlanmış yıllık programı açıklayacak.

Kamupersoneli.net  | AA