Gündem

Avukatlar'dan Darbe Girişimine Tepki Gösterildi

Adana ve Osmaniye baroları, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Adana Barosuna kayıtlı yaklaşık 100 avukat, eski adliye binası önünde toplandı. 

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’nın, Türkiye demokrasi tarihi için utanç günü olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Tarihte çok sayıda darbe, darbe girişimi ve ayaklanmaların olduğuna işaret eden Çıtırık, “Darbelerle hesaplaşılmadığından, yapanların yanına kar kaldığından, bu ülkede maalesef darbe girişimcileri, darbe heveslileri devam etmektedir. Tüm darbeleri, darbe girişimlerini nefretle, lanetle kınıyoruz, protesto ediyoruz.” diye konuştu.

Çıtırık, demokratik rejimin, anayasal düzenin ve laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yanında olduklarını vurguladı.

Vatandaşların, darbe girişimi sırasında sokağa çıkarak demokrasiyi sahiplenmesinin önemine değinen Çıtırık, şöyle devam etti:

“Kimden, ne şekilde, nasıl gelirse gelsin, her türlü darbeye ve darbe girişimine net kalın çizgiyle karşıyız. Siyasi iktidarın beğenmediğimiz politikaları, eleştirdiğimiz uygulamaları olabilir. Sandıkla gelenlerin, sandıkla gitmesi ana kuraldır. Bu nedenle öncelikle tüm siyasi partilerimize, siyasi iktidara, yurttaşlarımıza düşen, sükunettir, sağduyuyla hareket etmektir.”

Çıtırık, “darbeyle hesaplaşma” adı altında Türkiye’de sivil bir darbe gerçekleştirilmemesi gerektiğini de söyledi.

– Osmaniye Barosu

Osmaniye Barosu Başkanı Dilem Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, darbelerin ülkeye verdiği zararların bilincinde olduklarını belirtti.

Türkiye’nin büyük tehlike atlattığını, darbelerin demokrasilerde asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Aksoy, “Darbe 78 milyona yapılmıştır. Darbe girişimlerinde hedef tüm ülke demokrasisi ve hukukudur. Bunun bilinciyle milletimiz el birliğiyle darbeye karşı koymuştur.” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin bir araya gelerek ortak bildiriye imza atmasını olumlu bulduklarını bildiren Aksoy, şunları kaydetti:

“Daha demokratik yaşam koşullarını yaratmak için bir araya gelemeyen partilerin bu tavrının, demokratik siyasete kapı aralamasının bir fırsata dönüştürülmesi gerekmektedir. Tüm siyasi partilerin birleştirici olması, demokrasinin güçlendirilmesi ve tüm ülkenin bütünlük içinde kucaklaşması gerekir. Türkiye’nin en fazla ihtiyacı olan şey, iç barış ve istikrardır. TBMM’nin ve ülkemizin buna yoğunlaşarak var olan çatışma ve kamplaşma görüntüsünün bir an önce sona ermesi için çaba göstermesini bekliyoruz.”

– Kadirli’de bayrak dağıtıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, belediye tarafından esnaf ve vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayrağı, darbe girişimine tepki amacıyla dağıttıklarını söyledi.

Her türlü darbeye karşı olduklarını dile getiren Tarhan, “Darbelerin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Türk milleti, aynı değerlerle, birlik ve beraberlik içinde ülkede yaşanan sorunlara karşı tek yürek olduğunda her şeyi başarabileceğini gösterdi.” dedi. 

Kamupersoneli.net / AA