Gündem

Ayçiçeği Veriminde Yüzde 10 Artış Bekleniyor

Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya’da, ayçiçeği veriminde en az yüzde 10 artış bekleniyor.

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon hububat veriminde ciddi artış yaşandığını söyledi.

“Türkiye’nin hububat ambarı” olarak bilinen Trakya’da, buğdaydan sonra ayçiçeği hasadının da kısa süre sonra başlayacağını bildiren Altıntel, bu sezon verim ve kalitedeki artış dolayısıyla üreticilerin yüzlerinin güldüğünü kaydetti.

Altıntel, Türkiye’de üretilen yaklaşık 800 bin ton ayçiçeğinin yaklaşık 300 bin tonunun Trakya’dan elde edildiğini belirterek, çiftçinin ayçiçeğinden umutlu olduğunu dile getirdi.

Trakya’da her yerin sarıya büründüğünü anlatan Altıntel, “Trakya’da ayçiçeği rekoltesinde en az yüzde 10 artış bekliyoruz. Mayıs ve nisan ayı yağışlı oldu. Bu da hububatların gelişimine olumlu yansıdı. Şu anda ayçiçeklerinin bir yağışa daha ihtiyacı var. Yağışlar bölge bölge yağıyor. İnşallah her şey daha güzel olacak. Şu anda hububatta en iyi Marmara Bölgesi. Çiftçimiz bu yıl altın yılını yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan da buğdaydaki verimin ayçiçeğinde de olmasını istediklerini bildirdi.

Ayçiçeğinin gelişiminin genel anlamda iyi olduğunu aktaran Şaylan, rekoltede artış beklediklerini anlattı.