Gündem

Ayder Yaylası’nda Zipline Keyfi Turistleri Esir Aldı

Tarihi evler, kemer köprüler ve yeşilin her tonunu barından Ayder Yaylası, Rize’nin yanı sıra Doğu Karadeniz’de de öne çıkan turizm merkezlerinin başında geliyor.


Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayder, özellikle hafta sonları çok sayıda tatilciyi ağırlıyor. Yöreyi ziyaret eden turistler, doğanın eşsiz güzelliği karşısında hem foto safari hem de “zipline” keyfi yapıyor.

Bölgedeki zipline işletmecileri, farklı aktiviteler sunarak turist sayısını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Ayder Yaylası’nda çelik halatlarla bağlanarak dağdan aşağı inilen bir aktivite olan zipline sistemini kuran işletmeler, 50 metre yüksekliğinde 100 metre uzunluktaki alanda müşterilere hem doğal güzellikleri yukarıdan görme imkanı sunuyor hem de heyecanlı anlar yaşatıyor.

Emniyet kemeriyle bağlandıktan sonra çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçen ziyaretçiler, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.



Turistler Ziplineden Oldukça Memnun
Bölgedeki işletme sahibi Muhammet Sual, ziplineye yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Bu aktiviteyi herkesin yapabileceğini dile getiren Sual, “Herhangi bir beceri gerektirmiyor. Gelen misafirlerimizi güvenlik kemeriyle bağlıyoruz. Ardından çelik halat üzerinden karşıya gönderiyoruz. Karşı tarafa gittikten sonra aynı şekilde tekrar başladığı yere dönüyorlar. Bu şekilde aktivitemizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Sual, özellikle Arap turistlerin ziplineye ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Ayder Yaylası’nda böyle bir aktivite olmasından yerli ve yabancı turistler oldukça memnun. Yediden yetmişe herkes zipline yapıyor. Bundan çok keyif alıyorlar. Muhteşem doğanın içinde bu keyfi yaşamak için herkesi Ayder Yaylası’na bekliyoruz.” diye konuştu.

İstanbul’dan gelen Serhat Odabaş, Rize ve Ayder Yaylası’nı gezip görmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Soğuk ve yağmurlu bir ilkbahar gününde buraya gelmek nasip oldu. Gerçekten anlatıldığı kadar güzel, geldiğimize değdi. Doğasına aşık olduk. Yeşilin her tonunu içinde barındırıyor. Buraya gelenler doğanın olduğu kadar yağmurun da tadını çıkarsın.” 

Havanın soğuk olmasına rağmen sis ve yeşilin buluşmasının muhteşem görüntü oluşturduğunu dile getiren Odabaş, “Ayder’in her mevsim ayrı güzelliği var. Doğu Karadeniz ve Rize’nin en güzel yerlerinden biri burası. Doğası kadar insanları da mükemmel. Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.



Sırf zipline için buraya gelinir
İstanbul’dan Murat Kavuncuoğlu, Ayder Yaylası’nı gezmeye geldiğini ve zipline yapmanın çok zevkli olduğunu dile getirdi. Kavuncuoğlu, duygularını “Sırf bunun için bile buraya gelinir. Bu doğanın içinde böyle bir keyfi yaşamak çok güzel. Yağmur ve sis var ama eşsiz doğada, bu keyfi yaşamak çok güzel. Herkese tavsiye ederim.” sözleriyle ifade etti.

İstanbul’dan gelen Şeyman Ongun “Ayder Yaylası’na ilk defa geldim ve gelmişken arkadaşlarla zipline keyfini de yaşayalım dedik. Bu eşsiz doğa güzelliğinde hem eğlendik hem de güzel bir gün geçirdik. Bence burası herkesin görmesi gereken, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri.” dedi.

AA
Kamupersoneli.net | Ankara