Gündem

Ayşe Türkmenoğlu'ndan Terörist Ziyareti İddialarına Yanıt Geldi

 Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, “Tarafımdan herhangi bir cezaevinde, herhangi bir terör suçlusu, görev sırasında tesadüfen gerçekleşen denetimler dışında, özel olarak ziyaret edilmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.


Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında, cezaevindeki terör örgütü mensuplarına ziyaret gerçekleştirdiğinin öne sürüldüğünü belirtti. 

24. Dönem Konya Milletvekili olarak, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği yaptığını, bu kapsamda Cezaevlerini İnceleme Alt Komisyonu’nda 2 yıl alt komisyon başkanı olarak görev aldığını anımsatan Türkmenoğlu, bu sürede Türkiye’nin çeşitli illerindeki cezaevlerine komisyon olarak denetim maksatlı ziyaretlerde bulunduklarını kaydetti.

Türkmenoğlu, komisyonun görevi süresince hangi cezaevlerine gidildiği ve görüşülen konularla ilgili düzenlenen tüm raporların TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun web sitesiyle komisyon tutanaklarında mevcut olduğunu bildirdi.

Ayşe Türkmenoğlu açıklamasında, “Son günlerde CHP milletvekillerinin iddia ettiği gibi ve basına da yansıdığı şekliyle, belirli isimlerle görüşme maksatlı herhangi bir ziyaret gerçekleştirilmemiş, denetime gidilen cezaevlerinde rastgele denetlenen koğuşlarda, terör, çete, adi suçlar ve LBGT’lerin de katıldığı koğuşlar dahil olmak üzere, cezaeviyle ilgili tam bir inceleme yapılması amacıyla çalışmalar gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Görev gereği yapılan ziyaretler kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılıyor”

Gerçekleşen denetimlerde, CHP ve HDP milletvekillerinin, gidilen cezaevlerinde kimlerle görüşmek istediklerine dair isim listeleri verdiklerini ve bu isimlerle görüşmek konusunda ısrarcı olduklarını vurgulayan Türkmenoğlu, şu görüşlerini paylaştı:

“Bir diğer husus ise yine bu denetimlerde rastgele girilen koğuşlarda karşılaşılan terör suçlusu tutuklu ya da hükümlülerin komisyon üyesi CHP ve HDP milletvekillerine ‘Hoş geldiniz vekilim, siz daha önce de gelmiştiniz’ şeklinde hitap etmelerine ve zaten tanışıyor olduklarına şahit olunmasıdır. Bizim ziyaretlerde karşılaştığımız bu durum, CHP milletvekillerinin söz konusu terör suçlularını bizzat ziyaret ettiklerini de göstermektedir.”

Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

“AK Parti milletvekili ve Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu olarak görev gereği yapılan ziyaretler kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmakta ve sanki özel olarak terör suçluları ziyaret edilmiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Tarafımdan herhangi bir cezaevinde, herhangi bir terör suçlusu, görev sırasında tesadüfen gerçekleşen denetimler dışında özel olarak ziyaret edilmemiştir.”

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara